20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Tűz ütött ki egy bangladesi mecsetben

Legalább 13 halottja és több tucat súlyos sérültje van a bangladesi mecsetben péntek este történt robbanásnak és tűznek, amelyet a hatóságok gyanúja szerint egy szivárgó gázvezeték okozott.

Az első hírek szerint a balesetben egy hétéves kisfiú halt meg, ám szombaton helyi illetékesek már azt közölték, még 12 ember halt bele sérüléseibe. Harminchét embert szállítottak kórházba, orvosok szerint többségük testfelületének 60-70 százaléka megégett, 25 sérültnek az állapota válságos.
A robbanás  pénteken, helyi idő szerint este 9 óra körül történt Dakkától mintegy 25 kilométerre délre lévő mecsetnél, nem sokkal az esti ima vége előtt, mielőtt a hívők távoztak. A robbanás után tűz keletkezett, ekkor még mintegy száz hívő tartózkodott a háromemeletes épületben.
A tűzoltóság szerint feltehetően egy gázvezeték szivárgása miatt történt a szerencsétlenség. A mecset földszinti helyiségeinek az ablakai zárva voltak, ezért ott felgyülemlett a gáz, majd berobbant, amikor bekapcsolták a légkondicionálókat. A mecsetben lévő mind a hat – egyes hírek szerint nyolc – légkondicionáló készülék is felrobbant.
A pontos ok kiderítése végett a rendőrség bombaszakértői is megvizsgálják a helyszínt.

(MTI)

Fotó: MUNIR UZ ZAMAN/AFP

További híreink

Áremelkedésre lehet számítani a lakáspiacon is

Irányi Dániel

Egy kislányt zaklatott és követett hazáig, keresi a komáromi rendőrség

Varga Lilla

Ismét kéz a kézben hanukázott a két oldal

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben