21.3 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Udvarhely kitart

Haladékot kapott egyelőre Székelyudvarhely – adta hírül szombat este Gálfi Árpád polgármester az általa és a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, dr. Tar Gyöngyi által aláírt közleményben.

Ebből kiderült, hogy a határozott bukaresti nyomás ellenére a pénteki videókonferencián megegyezésre jutottak dr. Raed Arafat államtitkárral, hogy Székelyudvarhelyen egyelőre nem vezetik be a karantént. Az előzményekhez tartozik, hogy a múlt héten, az egyre növekvő számú új koronavírusos esetek miatt az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság indokoltnak látta a város vesztegzár alá helyezését. Ugyanakkor a múlt hét vége felé lassulni kezdett a vírus terjedése, a 8 ezrelék fölötti értékről péntekre 7,7-re csökkent.

A hatóságok, a városvezetés továbbra is felelős viselkedést, a járványügyi szabályok betartását kéri a lakosságtól, hogy elkerülhesse a város a lezárást.

 

(erdely.ma)

További híreink

Kötelező FFP2-es maszk, és újabb szigorítások jönnek Szlovákiában

Irányi Dániel

Magyarellenesség román módra: vasárnap eltávolítják a székely és a magyar zászlót Gyergyóremetén

Varga Lilla

Egy kárpátaljai parlamenti képviselő törvénnyel tiltaná a külföldi állami himnuszokat a tanácsüléseken

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben