23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt Kultúra Szórakozás

“Úgy készülünk, hogy idén augusztusban is lesz Magyar Sziget” – mondja a fesztivál főszervezője

A koronavírus járvány mindenre rányomja a bélyegét, de vajon milyen hatással lesz ez a Magyar Szigetre? Erről kérdeztük Spigut Tamást, az esemény főszervezőjét. 

Amikor egy hónappal ezelőtt beszélgettünk a Magyar Szigetről, nem sejtettük még, hogy a koronavírus miatt veszélybe kerülhet ez a fesztivál is. Hogyan éli meg a helyzetet?

Igyekszem pozitív maradni. Mivel főállásában egy bárt üzemeltetek, ezért a bezárások miatt most ott sincs feladatom. Nem úgy a fesztivál szervezésével, ami ha nem is napi, de rendszeres feladatot ad.

Akkor egyelőre nincs szó halasztásról, minden marad az eredetiek szerint?

Ameddig nem mondják ki, hogy nem rendezhetjük meg, addig úgy készülünk, hogy idén augusztusban is lesz Magyar Sziget.

Milyen munkát tudnak végezni a kijárási korlátozások alatt?

A szervezés jelenlegi szakaszában még nem szükségesek a személyes találkozások, így ez nem jelent gondot. Egy számítógép és egy telefon szükséges a munkához és zavartalanul tudok dolgozni. Bár nem látjuk a veszélyhelyzet végét, de a hírek szerint júliusban visszatérhet a normál kerékvágásba az életünk.

Nagyon remélem, hogy ez így lesz, és augusztusban azt is együtt ünnepelhetjük, hogy túl vagyunk egy nagyon nehéz időszakon.

A Magyar Szigetnek nagy előnye most, hogy elsősorban magyar előadók lépnek fel, így egyszerűbb az egyeztetés és esetlegesen nem kell azzal bajlódnunk, hogy a külföldi előadó melyik országból érkezett és milyen előírásokat kell betartani. Mi csak a korlátozások feloldásától függünk.

Egy hónappal ezelőtt még csak néhány fellépő nevét árulta el. De ha jól tudom, elkészült a nagyszínpad teljes programja.

Igen, az előzetes tervezet elkészült, ami ugyan még változhat és lehet, hogy finomítani kell rajta, de közel véglegesnek mondható. A tavalyi után idén négy napot tölthetünk együtt, így a Pipas’ chips Nagyszínpadon velünk lesz a

Kárpátia, Ismerős Arcok, Lord, Romer, Nemzeti Hang, Pokolgép, Szkítia, Dalriada, Hungarica, Stratégia, Leander Kills, és itt lesznek felvidékről a Rómeó Vérzik zenekar és José is.

A tervezett időbeosztás már nyilvános az esemény Facebook-oldalán, illetve a weboldalon, ahol már a szállásokat is lehet foglalni.

Kapcsolódó:

A Magyar Sziget főszervezője ígéri, a „bűbáj földjén” ismét leomlanak a határok

További híreink

Konyhakéssel a szatyrában indult rabolni egy ózdi férfi

Gabay Dorka

Támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását a Mi Hazánk

Joó György

Csúcson az izraeli fegyverexport

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen