17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Újabb fontos műtétek maradnak el, hamarosan további szigorítások jöhetnek

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt 4588 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. A járványhullám betörésével nő azok száma is, akik a koronavírushoz köthető valamilyen betegségben (annak szövődményeiben) halnak meg, hétfőről keddre 123 halálesetet regisztráltak.

A számok  kísértetiesen hasonlítanak a tavaly őszi, második járványhullám idején látott adatokhoz, pedig közben a társadalom nagyobbik része megkapta a védőoltást. Ami azt jelenti, hogy

az oltások sokkal kevésbé hatékonyak annál, amit korábban kommunikáltak.

Amennyiben ez a fertőzési tempó fennmarad, akkor a kórházi terheltségi számok 2–3 hét múlva megint duplázódnának.

Ezért is jelenhetett meg a napi tájékoztató szövegében kedden a szokásos, oltakozásra buzdító panel mellett, hogy

a betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása.

Mivel eddig ezt többször meglépték, ha a számok tovább nőnek, valószínűleg akár napokon belül újra elrendelhetik a szigorítást.

A védőoltás után kialakuló “védettség” minden vakcina esetében néhány hónap elteltével gyengül, ennek ellenére a vírus elleni “erősebb védelem érdekében” minden 18 év feletti oltottnak javasolják a harmadik oltást is.

A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtjuk az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

(index nyomán)

További híreink

Erdélyi magyarok fejlesztettek ki egy antitestek kimutatására alkalmas tesztet

Irányi Dániel

Tízmilliárdokat rendeztek át a költségvetésben

Gabay Dorka

Mi Hazánk: a Momentum viselkedjen felelősen, és értse meg, puskaporos hordón ülünk

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen