4.8 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Újabb javaslatát hallotta meg a Mi Hazánknak a kormány: maximalizálja a CSOK büntetőkamatot

– Többször felhívtuk rá a figyelmet, hogy aggasztó a CSOK szabályozásban a büntetőkamat mértéke, tekintettel az elszálló jegybanki alapkamatra, amit a héten már 13%-ra emeltek. A büntetőkamat mértéke pedig a jegybanki alapkamat határozza meg – fogalmazott Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk végrehajtási- és hitelügyi szakpolitikusa.

– Ezért is követeltük, hogy meg kell előzni az újbóli adósrabszolgaságot, mivel ennek hiányában több 10 millió Ft-ot is vissza kéne fizetni a családoknak. És itt adott esetben 4 fős családokról beszélünk már. A mentesülési okokon kívül pedig ezernyi probléma lehet, a legtriviálisabb okon, a váláson kívül is – folytatta.

– Ezen hibák orvoslására követeltük, hogy a CSOK-ra vonatkozó büntetőkamatot mielőbb maximalizálja a kormány. Abban az esetben ha a kormány célja valóban a családok lakáshoz való jutása és nem a bedőlt hiteleken való népnyúzók kiszolgálása akkor ezt az ésszerű javaslatot mielőbb meglépi! Ezt a követelésünket pedig meg is fogadta a kormány és október elsejétől maximalizálta a büntetőkamat mértékét – összegezte.

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben