3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Újabb két államtitkárt és egy államtitkár-helyettest javasolt az RMDSZ

Az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa (SZÁT) csütörtöki ülésén két minisztériumba államtitkárt, egy minisztériumba pedig államtitkár-helyettest nevesített – adta hírül a szövetség hírlevele.

A döntés értelmében: Matuz Zsoltot a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztériumba, Sándor Gábort a Szállításügyi Minisztériumba államtitkárnak, Fülöp Lórándot pedig a Kutatásért, Innovációért és Digitalizációért felelős Minisztériumba államtitkár-helyettesnek jelöli az RMDSZ.

Az RMDSZ honlapján olvasható önéletrajza szerint Matuz Zsolt 49 éves, nős, három gyermek édesapja, a Kolozsvári Műszaki Egyetemen végzett mérnök-közgazdász szakon. Több mint 20 éve foglalkozik támogatási források menedzsmentjével, előbb a Szatmárnémeti Közművek keretein belül, majd különböző vállalkozások, önkormányzatok, valamint egyházi intézmények mellett külső tanácsadóként. Jelenleg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség projektvezetője. Több egyházi kapcsolódású, főként szociális intézményben vállal önkéntes munkát, a Sapientia Alapítvány kurátora.

Szakmai tapasztalata kiterjed az előcsatlakozási alapok és az európai strukturális és befektetési alapok pályázataira, közüzemi infrastruktúra-fejlesztést, környezetvédelmet, zöldenergia-termelést, mezőgazdasági, ipari és turisztikai vállalkozások fejlesztését, oktatási és szociális intézmények korszerűsítését, valamint a természeti és az épített örökség védelmét célzó beruházások által – részletezi az Itthon.ma.

Sándor Gábor közúti forgalombiztonsági szakértő, a Közúti Közlekedési Tanintézet alapítója, 1999 szeptemberétől elnöke, a szaktanfolyami képzést nyújtó IFPTR kft. ügyvezetője. Tanulmányai Bukarestben és Nagyszebenben végezte. 33 éve országos szinten népszerűsíti a fenntartható közúti szállítási rendszert. A forgalombiztonság állandó növelésének elkötelezett védnöke.

Fülöp Lóránd 1982-ben született Marosvásárhelyen, matematika-informatika szakon végzett 2004-ben, majd kommunikáció és közkapcsolatok szakon 2006-ban, Marosvásárhelyen. Ezután újságírói mesterképzésre járt Kolozsváron, és elkezdte jelenleg még befejezetlen doktori tanulmányait előbb Bukarestben (kommunikáció és közkapcsolatok), majd Marosvásárhelyen (színháztudományok).

Egy külföldi tőkével rendelkező informatikai cégnél dolgozott több évet vezető beosztásban is, amikor saját vállalkozást indított 2011-ben. 2006 óta óraadó tanár a Sapientia Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán, emellett pedig három, az informatika területén tevékenykedő vállalkozásban alapító és résztulajdonos. A különböző folyamatok optimizálása, a hatékonyságnövelés, a digitalizálás, a pályázati rendszerek fejlesztése, valamint az időbeosztás a szakterületei.

A SZÁT a következő időszakban dönt további államtitkárok nevesítéséről.

(Kép: itthon.ma)

 

További híreink

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Nem jön Budapestre a magyar helyreállítási terv elfogadásának bejelentésére az Európai Bizottság elnöke

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben