2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Környezetvédelem

Újabb költeni készülő fehér gólyát lőttek meg fészkében

A fészke alatt találtak rá egy fehér gólyára nyílt, felkarcsont töréssel. Valószínűleg a fészkében ülhetett, amikor – a sérüléséből ítélve – közvetlen közelről rálőttek – olvasható a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány weboldalán. A cselekmény pontos helyszínét nem közölték.

A lövéstől a gólya többszörös szilánkos alkartörést szenvedett, amit egy 4,5 mm-es légpuska lövedéke okozott. A madárkórház “gratulált” a mesterlövésznek, mivel az 10m-ről képes volt eltalálni egy fészkében ülő, tojásait gondozó madarat.

Egy lövedék törte el mindkét alkarcsontot. Ez azt jelenti, hogy közelről és alulról lőtték. Kb. 10 méterről. – Fotó: madarpark.hu

Bele sem gondolt, hogy épp tojásokat gondozott, amik tettének köszönhetően szintén mind odalesznek

– mutatott rá a műtétet végző madármentő, dr. Déri János. Hozzátette, a beavatkozás nehéz és hosszú volt, mert a csontszilánkokhoz izmok tapadtak, ezért a funkció megőrzése miatt azokat csontvarrással kellett rögzíteni a velőűrszegzéssel fixált csontvégekhez.

A kioperált lövedék – Fotó: madarpark.hu

A feljelentést sajnos ismeretlen tettes ellen történt meg. A fészek környékén 10-15 m-re kell keresni az elkövetőt, akit természetkárosításért, állatkínzásért, orvvadászatért, fegyverrel való visszaélésért lehet elővenni.

(Madarpark.hu nyomán – A kiemelt képen dr. Déri János és a műtét után lábadozó gólya)

További híreink

Így szívasd a magyarodat jobboldali módra! A védettségi igazolvány esete a jogalkotással

Varga Lilla

82 éve tért haza a Felvidék déli sávja

Kemény János

“Legyen kötelező az oltás” – követeli a momentumos politikus

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben