7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Újabb lengyel városok csatlakoznak az LMBT-ellenes szövetséghez

Ideológiai háború folyik Lengyelországban. Hiába tiltakozik az Európai Parlament és az USA, tovább bővül az LMBT-ideológiát nyíltan elutasító közigazgatási egységek száma Lengyelországban. A lengyel konzervatív mozgalom tavaly alakult, miután Varsó liberális polgármestere az iskolai tananyag részévé tette az LMBT–közösség ügyeit. A mozgalom terjedéséről a Gyűlölet térképe nevű honlap ad tájékoztatást, amelyet a Magyar Nemzet pénteki nyomtatott száma szemléz.

A térkép szerint közel száz helyi önkormányzatban, és a legnagyobb vajdaságokban is fogadtak már el olyan törvényt, amely ellentétes az LMBT– közösség érdekeivel. Bár a térkép hitelessége vitatható, friss felmérések szerint a lengyelek harmada élesen elutasítja a homoszexuális közösségek ideológiáját.

Sokak szerint az EP tavaly decemberi marasztaló nyilatkozata csak fokozta a konzervatív mozgalom aktivitását. Az LMBT-ideológia-mentes zónák inkább szimbolikus, mint jogi kategóriák. Az egyes önkormányzatok maguk választják meg, milyen módon utasítják el az ideológiát, vannak keményebb és enyhébb jogszabályok. A Magyar Nemzet idéz egy előbbi kategóriából: Ryki kelet-lengyelországi település önkormányzata a „balliberális politikai körök ideológiai hadviselésében használt, erőszakos homoszexuális propaganda” távoltartásával indokolja döntését.

Forrás: Magyar Nemzet

További híreink

A balos olasz kormány már engedi, hogy kikössenek a menekülteket szállító hajók

Avar Álmos

A település, ahol egy pedofil teljes értékű tagja lehet a társadalomnak – megdöbbentő riport Tápióságról

Gabay Dorka

Fekete penésszel teli lakást adott ki Lakatos Márk, és még ő volt felháborodva

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen