33.6 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
GazdaságKiemelt

További szankciók bevezetésére szólított fel az ukrán külügyi szóvivő

Igencsak kiakadt az ukrán külügyi szóvivő Orbán Viktor pénteki rádióinterjúján. No, őt persze nem az háborította fel, hogy a magyar miniszterelnök a multik helyett ezúttal is a magyar dolgozókat sújtja súlyos adóterhekkel, és az elmúlt két év elhibázott intézkedéseinek következményeit, valamint a választások előtti felelőtlen pénzszórást is a magyar családokkal fizetetti meg a „nemzeti kormány”. Az oligarchák országának képviselőjének ezzel szemben nem volt kifogása. Oleg Nyikolenkonál egy mondat verte ki a biztosítékot, mely szerint „Európa a szankciókkal tüdőn lőtte magát”.

A külügyi szóvivő szerint nem az embargó feloldását kéne követelni, hanem a hetedik szankciós csomagot érvényesíteni.

A Kreml gázválságot hozott létre Európában, hogy aláássa az európai országok jólétét

– reagált a magyar miniszterelnök szavaira Oleg Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője. Hozzátette:

Magyarország miniszterelnökének nem akkor kellene felszólítania az Oroszország elleni szankciók megszüntetésére, amikor az orosz hadsereg hidegvérrel öl ukrán gyerekeket Vinnicjában, Harkivban, Nyikolajivban és más városokban, épp ellenkezőleg, fokozni kellene az agresszió megfékezésére irányuló lépéseket. A háború kezdetéért és folytatásáért kizárólag Oroszország a felelős. És csak az garantálhatja, hogy Ukrajna, Magyarország és egész Európa visszatérhessen a normális élethez, ha közös erővel és összefogással a békére kényszerítik Oroszországot.

Az azonban nem világos, hogy a szankciók, melyek kivégzik Európát, ám Oroszországot legfeljebb más kereskedelmi partnerek keresésére ösztönzik, mégis hogyan vethet véget a háborúnak? Előbb omlik össze tőle a dilettáns Európai Unió, semmint Oroszország.

Fotó forrása: Facebook

További híreink

Négy fásszárú növény pusztult ki Magyarországon

Szabó Norbert

Felfüggesztették Trump Twitter-fiókját a választási kampány hajrájában

Irányi Dániel

Italozás közben megszúrta az apját

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben