22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Újabb támadás a kárpátaljai magyarság ellen az új ukrán közigazgatási törvény

Ha a jogszabályt jelen formájában fogadják el, az egy újabb támadás lehet a magyar közösség ellen, hiszen úgy rajzolnák át a területi közigazgatási térképet, hogy az hátrányos lenne a magyar közösség számára – hangzott el a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán (KMKF).

Ukrajnának meg kellene fontolnia a jogszabály elfogadását, hiszen az oktatási törvény és a nyelvtörvény után egy harmadik jogszabály születne, ami hátrányosan érinti a kárpátaljai magyarságot.  Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán tájékoztatták a jelenlévőket, hogy a Velencei Bizottság a közelmúltban megállapította: a nyelvtörvény vonatkozásában Ukrajna megszegte nemzetközi kötelezettségeit, az általa vállalt kétoldalú nemzetközi kötelezettségeket, valamint a nemzetközi jogot is, az ukrán nyelvtörvény ellentétes a nemzetközi joggal.

Ugyanakkor a többi régiót illetően a jelen lévő határon túli képviselők nem szolgáltak jó hírekkel. Hasonlóan magyarellenes állapotok vannak Erdélyben és a Felvidéken is.

 

(MTI nyomán, fotó KárpátHír)

További híreink

Csökkent Németország lakossága

Faragó Dániel

Ezeket az intézkedéseket vezették ma be

Dunai Tibor

Megkezdődött több mint 100 ellenzéki pere Kambodzsában

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben