25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Újabb tutaj süllyedt el a Földközi-tengeren

A héten legalább 100 migráns fulladt a Földközi-tengerbe, miközben igyekezett illegálisan bejutni Európába.

Elsüllyedt egy migránsokkal teli csónak Líbia partjainál pénteken. Huszan vízbe fulladtak – írja a Reuters. A héten ez már a negyedik tutaj, ami felborult, a feltételezhető halálos áldozatok száma pedig kereken százra emelkedett.

A túlélők között nigériaiak, gambiaiak, ghánaiak és Burkina Fasoból származóak is vannak. A mentésben a partiőrség mellett részt vett az “Open Arms” nevű spanyol “civilszervezet” hajója is, mely a héten korábban már két hajótörésnél is jelen volt.

Legutóbb csütörtökön, mikor nagyjából 120 afrikaival a fedélzetén indult el egy csónak Líbiából, ami szintén elsüllyedt. A partiőrség és halászok péntekig 31 utas testét találták meg. Az Open Arms még egy megható propagandavideót is készített egy gyermekét sirató afrikaival.

Becslések szerint idén legalább 900-an vesztették életüket, miközben megpróbáltak illegálisan Európába jutni a tengeren át. A próbálkozások aligha hagynak alább, hiszen tudják, mind Spanyolország, mind Olaszország kikötői nyitva állnak előttük.

Fotó: Reuters

 

További híreink

“Szólásszabadság díjat” adott a Youtube… saját magának

Irányi Dániel

Több embert megöltek fegyveresek Burkina Faso keleti részén

Kiss Albert

Újabb város irányítását veszítette el a svéd rendőrség

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben