27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
Gazdaság

Újra lejtőn a forint

Kedden érezhetően gyengült a forint az euróval szemben, így szerda reggel már a 332-es szintet közelíti a jegyzés. A forint a legfontosabb régiós versenytársával, a lengyel zlotyval közösen gyengült.

Szerda reggel 331,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez további minimális gyengülést jelentett a kedd esti szinthez képest. A forint tegnap már érezhetően gyengült, a 330 alatti szintről emelkedett a jelenlegi árfolyamig az euró jegyzése. A hangulatot továbbra is elsősorban a külföldi hírek, ezen belül is az amerikai-iráni konfliktusról szóló információk befolyásolják. A dollárral szemben most 297,6-nál járunk, míg az angol font 391 forintba kerül.

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty is a forinthoz hasonló mértékben gyengült kedden, illetve ma reggel további 0,1 százalékos botladozással kezdett, miközben a cseh korona stagnál.

(portfolio.hu)

További híreink

A koronavírus haszonélvezői- szárnyal a Pfizer, a Zoom, a Spotify és a Netflix is

Faragó Dániel

Váratlanul gyors a kínai gazdasági feltámadás – van azonban egy fenyegető tényező

Irányi Dániel

A Continental Makóra helyezi át váci gyárából a hűtő-fűtő rendszerek üzletágat

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben