17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Újra magyar alpolgármestere van Nagybányának

Pap Zsolt István személyében ismét van magyar városvezető a máramarosi megyeszékhely élén – áll az RMDSZ közleményében.

Az RMDSZ-es tanácsosoknak a Koalíció Nagybányáért és a Nemzeti Liberális Párt képviselőivel kiegyezve sikerült megszavazniuk a keddi tanácsülésen a város két alpolgármesterét. A magyar alpolgármesterre a gyűlésen jelen lévő 14 tanácsosból 13-an szavaztak, egy tanácsos tartózkodott.

Pap Zsolt István az RMDSZ nagybányai városi szervezetének elnökségi tagja. A nagybányai képviselő testületnek 23 tanácsosa van, ebből ketten az RMDSZ részéről.

„Fontos előrelépés, hogy a magyarok által alig tíz százalékban lakott Nagybánya mégis megtartja az RMDSZ-es alpolgármesteri tisztséget. Fontos, hogy mi magyarok is hozzátegyünk a város fejlesztéséhez. Ennek érdekében főleg a Zöld Nagybánya projektünk megvalósulásához tudok hozzájárulni, mivel én fogom koordinálni a városi kertészet és a városi zöldövezetek hivatalainak működését. Ugyanakkor a városi stratégiai fejlesztésekért is fogok felelni” – összegezte feladatait az újonnan megválasztott nagybányai elöljáró.

(Forrás: transindex.ro Fotó: szatmar.ro)

További híreink

„Az a szerencséje, hogy Magyarországon nincs halálbüntetés!” – helyszíni riport Borsodnádasdról

szilardkrebsik

Egy hét sincs hátra a sorsdöntő választásig- a Facebook megint eltüntette a Mi Hazánk oldalát

Faragó Dániel

Hetedik osztályos 16 éves “fiatal” terrorizálta tanárát egy 14 éves osztálytársa segítségével

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen