25.1 C
Budapest
2021. június 22., kedd
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Ukrajnában bevezethetik a vakcina-útlevelet

Ukrajnában fontolóra vették, hogy bevezetik a vakcina-útlevelet. A koronavírus elleni vakcina megjelenését követően néhány ország megragadta a lehetőséget, hogy a biztosítási kötvényeket és a PCR-teszteket nemzetközi oltási igazolásokra cseréljék. 

A kérdésben egyelőre még nem döntöttek – jelentette ki egy sajtótájékoztatón Viktor Ljasko, Ukrajna egészségügyi tisztifőorvos.

A járvány idején az országok, köztük Ukrajna, további követelményeket támasztanak a külföldiek számára

az államhatár átlépésére – jegyezte meg Ljasko.

A határátlépéskor egy külföldi állampolgárnak biztosítási kötvénnyel kell rendelkeznie, amely fedezi a koronavírus kezelését Ukrajnában, valamint fel kell mutatnia egy negatív PCR-tesztet – írja a Kárpátinfo.net.

A koronavírus elleni vakcina megjelenését követően néhány ország megragadta a lehetőséget, hogy a biztosítási kötvényeket és a PCR-teszteket nemzetközi oltási igazolásokra cseréljék.

Ukrajnában továbbra is fontolgatják ezt a kérdést – mondta az egészségügyi tisztifőorvos.

Ljasko elmondása szerint, a koronavírus-járvány előtt ilyen bizonyítványokat állítottak ki a sárgaláz elleni oltás után. E fajta oltásra akkor volt szükség, amikor az utazók átlépték a határt olyan országokba, ahol fennáll a lázfertőzés kockázata.

Viktor Ljasko ugyanakkor megjegyezte, hogy az immunútlevél teljesen más kérdés, és a WHO korábban figyelmeztetett annak bevezetésére.

Ma nincs napirenden az immunútlevelek bevezetésének kérdése, és a nemzetközi oltási igazolások kiadásának kérdését egyértelműen a nemzetközi egészségügyi szabályok szabályozzák – mondta az ukrán tisztifőorvos, írja az RBC.ua hírportál.

(Kép: illusztráció: Getty Images)

További híreink

Megvonják a kettős állampolgárságot a magyaroktól Felvidéken

Irányi Dániel

Szerbiában engedélyezték a kínai vakcinát

Varga Lilla

A korrepetálás megadóztatását sürgeti a romániai diáktanács

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben