17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Ukrajnában már 72 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt

Ukrajnában túlságosan sok a nyugdíjas, akik nagyon sokáig élnek a nyugalomba vonulást követően. A rendszer ezt a helyzetet már alig tudja fenntartani. Ezért 72 évre kellene emelni a nyugdíjkorhatárt.

A javaslat Galina Tretyakovától, az ukrán parlament szociális politikával foglalkozó állandó bizottságának elnökétől származik. A Nép szolgája frakciójának tagja szerint elkerülhetetlen a nyugdíjkorhatár emelése még akkor is, ha azt jelenleg ellenzi az államfő.

A honanya szerint két megoldás kínálkozik a nyugdíjválság megoldására: vagy marad minden úgy, ahogy most van, és tíz év múlva a lakosság 40 százaléka nyugdíjas lesz, a járandóságuk pedig a mostani szinten marad, vagy a korhatár emelése révén sikerülhet csökkenteni a nyugállományba vonulók számát. Abban az esetben lehetővé válik a nyugdíjak jelentős mértékű emelése is.

Forrás: varanta.net

További híreink

Mindenki a vár elé! – Úton a vidék is

Faragó Dániel

Elpusztult az első koronavírussal fertőződött kutyus

Szabó Norbert

Az Egyesült Államokban meghaladta az 50 ezret a járványban elhunytak száma

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen