21.9 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Uniós szintű oltási igazolásért lobbizik Görögország

Oltási igazolás bevezetését javasolja a görög kormány az Európai Bizottságnak – írja a Politico. 

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök Ursula von der Leyennek írt levelében kifejtette álláspontját, mely szerint a beoltott állampolgároknak vissza kellene adni a szabad utazás jogát az EU területén belül. Hangsúlyozta, hogy mennyire fontos hamar közös álláspontra jutni egy uniós szintű oltási igazolásról.

Görögországban nem teszik kötelezővé az oltást, viszont a miniszterelnök is támogatja a be nem oltottakkal szembeni szankciók bevezetését. (Noha ilyenkor a korlátozáspártiak előszeretettel beszélnek a beoltottakkal szembeni engedményekről, esetleg többletjogokról, azonban az utazás, vagy a sportesemények látogatása – korábban – nem számított kiváltságnak, így semmiképpen sem a beoltottakat jutalmazzák kiváltságokkal, hanem a be nem oltottakat éri jogfosztás.)

Az ilyen jogfosztások Mitsotakis szerint pozitív ösztönzőt is jelenthet az oltás irányába azoknak, akik külföldi nyaralást terveznek.

A következő EU-csúcs január 21-én lesz, és Mitsotakis abban bízik, hogy az online megbeszélésen napirendre kerül majd a téma.

Fotó: Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök, forrás: greece.greekreporter.com

További híreink

A Momentum már meg is találta az okát, miért bukott el a Minority SafePack

Kemény János

Nyerges Attila: Nem szeretném, ha nekem bármi közös ügyem lenne Gyurcsány Ferenccel

Gabay Dorka

Gondnokság alá helyezéssel mentenék ki M. Richárdot

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben