35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
Külföld

USA: évekig dolgozott egy kínai kém az egyik legnagyobb hadiipari cégnél

38 hónap börtönbüntetésre ítéltek egy kínai-amerikai állampolgárt, aki a Raytheon nevű hadiipari vállalat alkalmazottjaként – az amerikai törvényeket megsértve – haditechnikai információkat juttatott el Kínába – írja a Reuters.

A minisztérium beszámolója szerint a 49 éves Wei Sun Kínában született, majd később amerikai állampolgárságot kapott. Az USA-ban telepedett le, 10 évig dolgozott az ország egyik legnagyobb hadiipari cégéknek, a Raytheonnak.

A jelentések szerint Sun 2018 decembere és 2019 januárja közt Kínában járt, ahová érzékeny adatokat vitt magával. Laptopján megtalálták többek között egy rakéta-irányítórendszer leírását és technikai részleteit.

Sun elfogása egy hosszú idő óta zajló vizsgálat része, amit Donald Trump rendelt el annak érdekében, hogy felderítsék és semlegesítsék az országban tevékenykedő kínai kémeket.

Fotó: Getty Images

További híreink

Amerikai repülőgéphordozók tartottak hadgyakorlatot a Dél-kínai-tengeren

Dunai Tibor

Lengyelországban is lecsapott a Facebook – Robert Winnickiék szövetségét gondolják veszélyesnek

Faragó Dániel

Sikerült eloltani a tüzet a csernobili zónában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben