3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

USA: ismét emelkedett a tűzvész áldozatainak száma

Tovább nőt a halálos áldozatok száma az amerikai tűzesetekben. Óriási a pánik és a kár az Egyesült Államokban.
Több megyében szükségállapotot hirdettek, tízezreket evakuáltak a hatóságok, miközben a megfékezhetetlen tűzvészben házaik elemésztődtek. Számos család már most elvesztette mindenét a katasztrófában.

Az egyik legtragikusabb talán annak a 12 éves kisfiúnak a története, aki kutyájával az ölében halt meg egy lángoktól körülölelt autóban. Nagymamája eltűnt, az édesanyját pedig súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

sputniknews.com legalább 23 áldozatról tud, akik életüket vesztették az USA nyugati partvidékén tomboló vadtüzekben. A Reuters jelentése szerint legalább 102 nagy tűzesetet jelentettek a 4.4 milliós hektáron az ország 12 nyugati államában.

Tizenkilenc halálesetet Kaliforniában regisztráltak, 3-at Oregonban és 1-et Washingtonban. Több tucat ember eltűnt, ezreket evakuáltak.

Az oregoni hatóságok szerint az állam lakosságának 10%-a kénytelen elhagyni az otthonát, ami több mint fél millió embert jelent.

Az Egyesült Államok Nemzeti Ügynökségi Tűzoltóságának legfrissebb jelentése szerint a széllökések és a száraz idő miatt tovább fognak folytatódni a kritikus tűzesetek a nyugati partszakaszon. A tüzek oltását hatalmas repülőgépekkel is segítik, amik alapesetben utasszállításra lennének hivatottak.

(liner.hu nyomán – fotó: CNN)

További híreink

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Nem jön Budapestre a magyar helyreállítási terv elfogadásának bejelentésére az Európai Bizottság elnöke

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben