5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BűnügyHírek

Üzengetős betörő: “riasztót csináld má meg!”

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vettek egy férfit, aki többször betört két vendéglátó egységbe, valamint egy pékség feltörésével gyanúsítható.

Bejelentés érkezett 2020. június 21-én hajnalban arról, hogy az egyik kecskeméti kocsmában valószínűleg éppen betörés van folyamatban. A járőrök azonnal a megadott helyszínre mentek, ahol tetten értek egy helyi lakost, aki szeszes italokat próbált eltulajdonítani. A férfit az egyenruhások elfogták és előállították, majd átadták a nyomozóknak.

A fiatal a gyanú szerint nem először járt a sörözőben. A megyeszékhelyi rendőrség bűnügyi osztályának munkatársai szerint a 24 éves férfi ugyanide negyedjére tört be alig két hónap alatt. A tolvaj szeszes italokat, karórát, valamint készpénzt vitt el az üzletből, illetve meglovasított egy jégtartó vödröt.

A gyanúsított nem csak ezen a helyen járt záróra után. Egy másik, Kecskemét központjában található étteremből háromszor lopott. Innen laptopot, hangfalat, készpénzt vitt magával hozzávetőlegesen 350.000 forint értékben.

A férfinek a nyomozók gyanúja szerint végül egy pékség esett áldozatául. A boltba az ajtó kifeszítésével jutott be, és a helyiségből többek között kapszulás kávéfőzőt, hősugárzót tulajdonított el.

A tolvaj a helyszíneken kézzel írott üzeneteket hagyott. Időnként elégedetlenségét fejezte ki: egyik helyen a kiszolgálást kifogásolta, a másik helyen pedig azt, hogy nem volt készpénz a pénztárgépben. Volt olyan, hogy csak csúfolódott: azt üzente a tulajdonosnak, hogy csináltassa meg a riasztóberendezést.

A rendőrök a többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítható helybélit kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Elemi.hu

További híreink

Szabadulása után indult betörni

Irányi Dániel

Egyszerűen besétált egy idős házaspárhoz, majd megverte és kirabolta őket

Irányi Dániel

Betörtek az emberi erőforrások miniszteréhez

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben