35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírek

Van még lejjebb: újabb kártérítés a gyilkosnak!

Tovább borzolja a kedélyeket a Szögi Lajos agyonverése miatt elítéltek sorsa. Közfelháborodást váltott ki nyáron, amikor egyikük, ifj. Horváth Dezső feltételesen szabadulhatott, tekintettel a jó magaviseletére. Neki korábban ötmillió forintot ítélt meg „az emberhez méltatlan” fogvatartási körülményei miatt a bíróság. A pénz végül a Szögi családhoz került. Nemrég ugyanez a kártérítési folyamat ismétlődött meg.

Újabb olaszliszkai lincselő tartott igényt kártérítésre a rossz fogva tartási körülmények miatt. – A Szögi Lajost meglincselő nyolc helyi roma közül Fercsák Györgynek hatmillió forintot ítélt meg az illetékes bíró – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Helmeczy László, az áldozat családjának jogi képviselője.

Szögi Lajos tiszavasvári tanár két gyermekével 2006. október 15-én hajtott át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, amikor személy­autójának szaladt egy roma kislány, aki az árokba esett, de nem sérült meg.

Ennek ellenére az utcára tóduló családtagok agyonverték a pedagógust, aki a helyszínen életét veszítette. Helmeczy László ügyvéd 11 évvel ezelőtt polgári perben 46 millió forint kártérítést ítéltetett meg a bestiálisan kivégzett férfi hozzátartozói­nak.

(Magyar Nemzet)

Emlékeztetőül, egy másik olaszliszkai gyilkost így várta a börtön előtt Toroczkai László és a Mi Hazánk:

 

 

További híreink

“Visszaesőék” újabb öregezése- ékszereit és hallókészülékét is kitépték áldozatukból

Faragó Dániel

Izraeli választás: A Fidesz testvérpártja nyert, de nem tud kormányt alakítani

Kiss Albert

Hazaérkeztek Afganisztánból a hódmezővásárhelyi katonák

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben