5.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Végre eltávolították a magyarellenes falfirkákat Kolozsvárott

Igaz, hogy már évek óta ott volt az a felirat és feljelentést is kellett hozzá tenni, de azért csak letakarították.

A Musai-Muszáj Facebook-oldala tette közzé azt a fotót, amelyiken Kolozsvár egyik magyarellenes utcai felirata olvasható:

Uram rasa ungureasca, azaz Gyűlöljük a magyar fajt

A graffiti már egy jó ideje ott virított a vasútállomás közelében, ráadásul egy könnyen észrevehető helyen, mégsem intézkedett senki, hogy eltüntessék.

Facebook-bejegyzés alatt Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere azt írta, hogy péntek délben a kollégák kimennek a helyszínre és letakarítják a feliratot – írja Főtér.ro. A civilek azt kérték tőle, hogy az ügy büntetőjogi jellegének megfelelően dokumentálják a műveletet, és készítsenek jegyzőkönyvet róla, mert fontos, hogy hivatalosan is nyoma maradjon a magyarellenes megnyilvánulásoknak.

(Főtér.ro nyomán)

További híreink

A Mi Hazánk egyre népszerűbb Erdélyben is, nem hagyjuk, hogy elcsalják a választást!

Irányi Dániel

A Mi Hazánk Erdélybe is elvitte üzenetét

Kemény János

Dócs Dávid Erdélybe is elvitte a harmadik út üzenetét

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben