22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Hírek Tudomány

Végre megérkezett az eső Ausztráliába

A mennydörgéssel kísért viharok végre enyhülést hoztak a pusztító bozóttüzek miatt szenvedő kontinensre, de további problémákat is okozhatnak – írja a Deutsche Welle.

Pénteken Ausztrália keleti részét elérték a záporok, ami jelentős segítséget jelentett lángokkal már egy hónapja folyamatos küzdelmet vívó tűzoltók számára. De sok helyütt továbbra is ég a tűz. Szeptember óta a bozóttüzek 29 ember halálát okozták, otthonok ezreit pusztították el, és egymilliárd vadon élő és háziállat halálát okozták.

Kelet-Ausztrália egyes, a szárazságtól legjobban sújtott részein több csapadék esett az elmúlt 24 órában, mint egész decemberben. Az előrejelzések szerint Új-Dél-Wales,  Queensland és Victoria államokban a hétvégén még több esőre lehet számítani.

Egy helyi tűzoltóparancsnok szerint az eső nem fogja eloltani a tüzeket, de lassítja pusztításukat és terjedésüket. Sajnos az esőzések további veszélyt hordoznak magukban: félő, hogy a három éves aszály miatt a talaj nem lesz képes felszívni ennyi csapadékot, ami áradásokhoz vezethet.

(Deutsche Welle, 444.hu nyomán)

További híreink

Az elvei mellett Miskolcot is elengedte a Jobbik

Faragó Dániel

A kormány visszahozza a 13. havi nyugdíjat

Dunai Tibor

Átállt a tálibokhoz Afganisztánban egy volt rendőrfőnök

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen