18.6 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Videóval: Szélkakast tűzött ki a Jobbik székházára Novák Előd

– Megalapítottuk Az Év Szélkakasa díjat, és a politikusok közti szoros versenyben végül idén a Jobbik két köpönyegforgató vezetőjének ítéltük oda azt. Ugyanis Jakab Péter pártelnök még idén márciusban is szemrebbenés nélkül azt hazudta, szerinte elképzelhetetlen, hogy Gyurcsány Ferenccel közös listán induljanak. Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese pedig novemberben nem szégyellt úgy fogalmazni: „Magyarország jövője kizárólag az Európai Unióban képzelhető el”, pedig ő maga is pl. azt mondta 2012-ben, hogy „itt az utolsó esély, hogy az ország elhagyja a nemzeti szuverenitás felszámolását immáron nyíltan vállaló uniót”, és Alapító Nyilatkozatukban is ez áll: „Elfogadhatatlan számunka az az uniós tagság, amely nemzeti függetlenségünk végzetes megcsonkításával jár!” Így higgye el bárki a szélkakassá vált Jobbik bármely ígéretét – fogalmaz közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke. Folytatás alább.

Gyurcsány-szintű hazugság a Jobbik és a többi balliberális párt legutóbbi közleménye is, mely szerint „az ellenzék közös listán indul a 2022-es országgyűlési választáson”, hiszen a Mi Hazánk Mozgalom harmadik utat kínál felelős ellenzékként, saját kormányfőjelöltet is állítva. A balliberális szivárványkoalíció által kinyilvánított közös program azt jelenti, hogy pártjaik már nem képviselnek semmilyen önálló gondolatot, ahogy Gyurcsány decemberben bejelentette, pártjaik „világképe egységes”. A Jakab-Gyöngyösi páros által vezetett Jobbik az SZDSZ-nél is nagyobb árulója lett a rendszerváltásnak, miután ők is összeolvadtak az MSZMP jogutódjával. Korábban a Jobbik ki akarta zárni Gyurcsány Ferencet a közéletből, sőt börtönbe is akarták juttatni, most pedig hozzásegítik, hogy legalább parlamenti képviselő lehessen. Ennyit a Jobbik elszámoltatási ígéreteiről – fogalmaznak.

– A Jobbik első alapszervezetének alapítója voltam, hadd idézzek az egykor nevében is jobboldali, a Jobboldali Ifjúsági Közösségből alakult párt Alapító nyilatkozatából: a párt elsődleges feladata „a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból”. Ehhez képest a politikai prostitúció leggusztustalanabb perverzióit látjuk, amikor képesek Gyurcsánnyal is összefeküdni a hatalom minden áron való megszerzése érdekében. Jó volna, ha a Jobbik eldöntené végre, hogy fiú-e, vagy lány, bár azt látjuk, hogy mindent és az ellenkezőjét is képesek képviselni. A Jobbik kiherélése után Jakab Péter elnökletével a párt politikai körülmetélése is megtörtént; egy színtelen, szagtalan, karakterét vesztő párttá váltak – na ilyen nem lesz soha a Mi Hazánk Mozgalom, hiszen mi pont azokból jöttünk létre, akik ezzel a köpönyegforgatással szembeszálltak a Jobbikban – emelik ki.

– 2016-ig én is alelnök voltam, s akkor végül a párt máig egyetlen vétózott alelnökjelöltje lettem, miután szóvá tettem, hogy a Fidesz korábbi oligarchájának, Simicska Lajosnak az államkasszából lopott pénzét tennék a Jobbik pártpénztárába. Vona Gábor az elvtelen néppártosodás kerékkötőjét látta bennem, s ebben igaza is volt, ezért záratott ki a frakcióból is, de az ámokfutás azóta is folytatódik, a 2018-ban 26 országgyűlési mandátumot szerzett Jobbik frakciójából két év alatt 18 képviselő távozott Vona Gábortól Sneider Tamáson át Mirkóczki Ádámig. A 2014-es országgyűlési választáson radikális politikával még 20% feletti eredményt elérő Jobbik szélkakassá válása után a tavalyi EP választáson már a bejutási küszöb közelébe sodródott 6%-os eredménnyel, s többé már önállóan nem is indulva, Gyurcsány vagy felesége szoknyája alá bújva próbál megmaradni a szivárványkoalíció részeként, amivel méltán kiérdemelték Az Év Szélkakasa díjunkat – zárul a közlemény.

További híreink

Szent Istvánt és Gizellát gyalázó graffitit fújt fel egy veszprémi civil szervezet

Irányi Dániel

Szijjártó Péter felesége fél év alatt 68 milliót keresett vadonatúj cégével

Irányi Dániel

Meghalt 12 beteg és 3065-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen