17 C
Budapest
2022. október 6., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Vidó Attila: A tűzoltó már csak ilyen, és ilyen is marad mindörökre

– Róluk sem emlékezhettünk meg az idén a laktanyákban. Talán azért, mert ők is tűzoltók voltak és nem katasztrófavédők? Nincs kedvem viccelődni, de vajon megkérdezték őket is, hogy akarják-e a megemlékezést vagy sem? – veti fel gondolatait Vidó Attila, a Mi Hazánk rendvédelmi szakpolitikusa, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének volt alelnöke.

– Soha nem felejtem el. Reggeliztünk váltás után. A kis étkezdénkben mindig be volt kapcsolva (reggeli, ebéd, vacsora közben) a kis képernyős Videoton TV. Először fel sem tűnt mi történik, miről is beszélnek a reggeli hírekben. Aztán egyszer csak úgy csend lett. Elkezdtük egyre jobban figyelni, mi is történt, történik valójában azon a tőlünk messze lévő városban. Nem tudom, hogy a szolgálati csoportból kinek mi járt az eszében, de lassan egyre nagyobb csend lett az étkezdében, és mindannyian a televíziót bámultuk. Ki nem mondta senki, de valószínű, hogy legbelül mindenki az ott dolgozó bajtársainkra gondolt – eleveníti fel az akkori eseményeket.

– A tűzoltó már csak ilyen, és ilyen is marad mindörökre. Nem tudom, hogy akkor nézték-e a TV-t az akkor is már létező katasztrófavédők és azt sem tudom, hogy ők esetleg gondoltak e valamire? Szerintem nem! Nem gondoltak, mert soha nem voltak és nem is akarnak tűzoltók, lenni. Nekik teljesen más az „észjárásuk”

– folytatja.

Ti tűzoltók megértitek miről is beszélek. A nem tűzoltó, csak tűzoltó rendfokozatot viselők meg úgy sem értik, és nem is akarják megérteni soha. Mi, magyar tűzoltók ma is fejet hajtottunk mind a 343 hős amerikai bajtársunk emlékének tiszteletére, csak úgy, mint minden év augusztus 8-án minden magyar tűzoltó hősi halottunk tiszteletére.

„Legyen nekik könnyű a föld”

– zárta megemlékező gondolatait.

További híreink

Hanna püspök: Izrael a felelős a megmérgezésemért

Szabó Norbert

Az Erdélyi Magyar Szövetség rendezvényét megzavarta az RMDSZ

Dunai Tibor

Méltányosnak találták a magyartételeket a diákok

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben