2.4 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
Hírek

Visszatér a parlamentbe Kotleba “rasszista embere”

A Marián Kotleba vezette ĽSNS képviselője, Milan Mazurek visszatér a parlamentbe azt követően, hogy a Legfelsőbb Bíróság elítélte rasszista megnyilvánulásaiért. Ezúttal Marián Chmelár asszisztenseként láthatjuk őt viszont.

Visszatér a parlamentbe Kotleba rasszista embere, méghozzá nem is akármilyen fizetésért.

Mint ismeretes, a bíróság szeptember elején bűnösnek találta Milan Mazureket romaellenes kijelentései miatt, amelyeket a zsolnai Frontinus rádióban mondott még 2016-ban. A bíróság faji, nemzetiségi, etinkai hovatartozás, illetve meggyőződés miatti gyalázkodás és gyűlöletkeltés ügyében találta bűnösnek a képviselőt, az alkotmány alapján pedig ez azt jelenti, hogy távoznia kell a parlamentből. A rádióműsor egészének kontextusában a szavai az ügyész szerint kimerítik a rasszizmus és a romák elleni uszítás fogalmát. Mazureket továbbá 10 ezer euróra bírságolták.

Mazurek most Marián Chmelár asszisztenseként tér vissza a parlamentbe, amiért elég szép kis fizetést is kap. Az Aktuality szerint havonta megközelítőleg 2700 eurót keres majd asszisztensként, ehhez jön hozzá a két képviselői fizetést kitevő végkielégítése.

Peter Weisenbacher, az Emberi Jogok Intézetének szervezetétől elmondta, hogy Mazurek visszatérése etikai síkon a bírósági ítélet kigúnyolása.

„Ez teljesen legális, ugyanis egy képviselő asszisztensének nem kell teljesítenie azt a feltételt, hogy nem volt jogerősen elítélve. Etikai szempontból viszont már kétségesnek mondható” – nyilatkozta Weisenbacher a Pravdának, majd hozzátette: Kotlebáék így akarják megmutatni, hogy ők a szabályok és a törvények felett állnak, és ők ezt megtehetik.

(aktuality.sk/para)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben