16.2 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt

Vizsgálják felül a törlesztési moratórium meghosszabbítását!

Dr. Fiszter Zsuzsanna a Mi Hazánk hitelügyi szakpolitikusa szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a törlesztési moratórium meghosszabbítását kezdeményezi. Alább olvashatók Fiszter érvei.
“A hatalmas gazdasági bizonytalanság miatt a lakossági ügyfeleknek is problémát jelenthet a jelenleg hatályban lévő moratórium lejártával a további törlesztés. Ráadásul meghatározott hiteltípusoknál emelkedett is a moratórium igénybevételére vonatkozó igény. 
Jelenleg azt látjuk, hogy a válságágazatokban lévő vállalati hiteleknél és az ilyen ágazatokban dolgozó magánszemélyeknél léphetnek fel nagyobb problémák. Itt kormányzati intézkedés hiányában tömeges hitelbedőlésre lehet számítani, ami csak jobban fokozná a csőd kialakulását és a végleges bezárásokat. A vállalati szektorban a leginkább veszélyeztetett a szolgáltatásokból és a turizmusból élők bázisa. Elhibázott döntés lenne újból a kizsákmányoló bankok majd a hitelek bedőlése után a népnyúzó végrehajtók elé lökni a lakosságot, és teljes egészében átadni a kölcsönök, hitelek átstrukturálása feletti döntést.
A Mi Hazánk Mozgalom ezért azt kéri a kormánytól, vizsgálja felül a törlesztési moratórium június 31-ei lejárati határidejét és hosszabbítsa meg azt további fél évvel, különös tekintettel a vállalati hitelekre!
Meghosszabbítás nélkül ugyanis kilátástalan helyzetbe kerülhetnek nem csak a válságágazatokban dolgozók, hanem sok lakossági ügyfél is.”
Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa

További híreink

“A holttestet először fel akarták darabolni és elégetni, de az is eszükbe jutott, hogy elássák”

Kemény János

Felvállalta, hogy támogatja az amerikai elnököt, ezért kitették a sportolót

Irányi Dániel

NAV: március közepétől elérhetők a szja-bevallási tervezetek

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben