0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Külföld

Washington nem kívánja a feszültség elmérgesedését Moszkvával

Az Egyesült Államok nem kívánja, hogy Moszkva és Washington között elmérgesedjen a feszültség, dacára az ellene bevezetett friss szankcióknak – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök csütörtökön.

“Az Egyesült Államok nem akarja az eszkaláció és konfliktus körforgását elindítani Oroszországgal” – mondta Biden a Fehér Házban adott rövid nyilatkozatában. “Stabil, kiszámítható kapcsolatokat szeretnénk” – fogalmazott az amerikai elnök.

Biden egyben figyelmeztette Moszkvát, hogy amennyiben folytatja “beavatkozását az amerikai demokráciába”, “kész további válaszintézkedésekre”. Hangsúlyozta, hogy az új szankciók jóval súlyosabbak is lehettek volna. “Tovább is mehettünk volna, de letettem erről. Úgy döntöttem, hogy arányos választ adunk”

– tette hozzá.

Az Északi Áramlat-2 földgázvezetékkel kapcsolatban Biden jelezte, hogy már régóta ellenzi a projektet. Arra az újságírói kérdésre, hogy az újabb szankciók miért nem érintik a a Balti-tenger fenekére fektetett vezetékrendszert, amelyen keresztül az orosz földgázt Ukrajna és Lengyelország megkerülésével szállítják Németországba, így felelt: “Az Északi Áramlat-2 bonyolult kérdés, mert európai szövetségeseinket érinti”.

Az amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy pénzügyi szankciókat léptet életbe Oroszország ellen, és kiutasít az országból tíz, kémkedéssel vádolt orosz diplomatát, a Moszkva részéről érkezett kibertámadásokra és az amerikai elnökválasztásokba történt orosz beavatkozásra válaszul.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes ellenintézkedések sorozatát jelentette be – összegezte az MTI.

(Kép: illusztráció/katehon.com)

További híreink

Macsétákkal támadták meg a falusi diszkót

Szabó Norbert

Újabb demonstrációk Franciaország szerte az igazolvány és a kötelező oltás ellen

Irányi Dániel

Békemegállapodást kötött Izrael és az Egyesült Arab Emírségek

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen