5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
GazdaságKiemelt

WHO: mégsem fertőznek a tünetmentes betegek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) illetékesei – a legújabb kutatási adatokra hivatkozva – megváltoztatták korábbi álláspontjukat. Most már úgy vélik, a tünetmentes fertőzöttek nem játszanak jelentős szerepet a Covid-19-járvány terjesztésében – tudhatjuk meg a CNBC cikkéből. 

A WHO elismeri, bizonyos esetekben fertőzhetnek a tünetmentes hordozók is, ám szerintük ez “rendkívül ritka”. A pandémia gyors terjedése ezért a légzőszervi tünetekkel rendelkező fertőzötteken alapul, őket kell megtalálni és izolálni. A világszervezet szerint ezért főként a tünetesek azonosítására, izolációjukra kell koncentrálni.

Maria Van Kerkhove, a WHO felbukkanó betegségekkel foglalkozó részlegének vezetője rámutatott, noha több idősek otthonában előfordult, hogy tünetmentes személy terjesztette el a járványt, ám az országok jelentései, és a fertőzöttek érintkezési hálójának lekövetése arra enged következtetni, hogy a tünetmentes fertőzöttek szinte sohasem fertőznek másokat.

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben