21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

WHO: világjárvány szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés

Genf- Világjárvány szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés – jelentette be Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben.

Az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid–19) pandémiává, azaz több kontinensre kiterjedő világjárvánnyá nötte ki magát – jelentette ki Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója

„Most, hogy a vírus ennyi országban megjelent, a világjárvány veszélye nagyon is valóságossá vált. Ugyanakkor ez az első pandémia, amelyet ellenőrzés alatt lehetne tartani. A lényeg ugyanis, hogy nem vagyunk kiszolgáltatva a vírusnak” – hangoztatta.

Hangsúlyozta azt is, hogy a fertőzéses esetek aránytalanul oszlanak meg világszerte, minthogy a betegek többsége országok egy kis csoportjára összpontosul. A  fertőzöttek 93 százaléka négy országban él – tette hozzá.

Mint mondta, országos szinten a járványt még mindig kordában lehet tartani a fertőzés terjedésének megakadályozását célzó lépésekkel. Az olaszországi helyzettel kapcsolatban megjegyezte, bátorító, hogy az ottani vezetés határozott intézkedéseket rendelt el. Hozzáfűzte: a WHO reméli, hogy ezek hatékonynak bizonyulnak.

„Akár pandémiáról van szó, akár nem, az a játékszabály, hogy sosem szabad feladni” – emelte ki a főigazgató.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Kínából jelentett mintegy 80 ezer fertőzött több mint 70 százaléka meggyógyult, s őket haza is engedték a kórházakból.

MTI

 

További híreink

Viktornak a pam-pam – a Fidesz rejtett erőforrásai megihlették a mémgyárosokat

Faragó Dániel

Félmilliárdot ad a Miniszterelnökség a TEV gárdának

Avar Álmos

Elhasalt az újbudai ARC-plakátkiállítás

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen