10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Zelenszkij: ha az oroszok népszavazást követelnek, beszüntetjük a tárgyalásokat

Az ukrán elnök hangsúlyozta, aki a népszavazások lebonyolításában segédkezik, azt felelősségre fogják vonni – adta hírül a Mandiner.

Ukrajna nem adja fel területeit. Ha pedig Oroszország megpróbálja bekebelezni az ideiglenesen megszállt déli régiókat népszavazások segítségével, akkor a tárgyalásokat beszüntetjük

– szögezte le Volodimir Zelenszkij vasárnap esti videóüzenetében.

Az ukrán elnök azzal folytatta, hogy „egyre több hír érkezik arról, hogy a megszállók álnépszavazásra készülnek államunk megszállás alatt lévő déli részén. Nagyon egyszerű, amit el szeretnék mondani:

aki bármilyen módon segít a megszállóknak ennek a megvalósításában, azt felelősségre vonjuk

– jelentette ki Zelenszkij.

Ezt már ismerjük

Magyar viszonylatban külön jól csengő a történet, hiszen Trianon után az elrabolni kívánt területeken a magyar kormány népszavazást követelt, hadd döntsön a lakosság, ha állítólag olyan fontos a “népi önrendelkezés”. Ha úgyis a nem magyarok vannak többségben, akkor miért ne választhatnák meg, hol akarnak élni? Ám ezt minden területrabló állam elutasította. A csehek később el is ismerték, ha Felvidék esetében népszavazásra került volna sor, aligha születik meg Csehszlovákia.

További híreink

Román alkotmánybíróság: nyugodtan lehet ünnepeltetni Trianont Erdélyben

Szabó Norbert

Két “unokázós” nőt fogtak el a rendőrök Budapesten

Dunai Tibor

A Mi Hazánk tiltakozik a Minority SafePack félresöprése ellen

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben