20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
KiemeltSport

Zsidó kiállítás nyílik a magyar-német meccs alkalmából

Férfi A-válogatottunk szombaton 20.45-től a németeket fogadja a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája 3. fordulójában. A találkozóra minden jegy elkelt, tehát mintegy 60 ezer szurkoló foglal helyet a lelátókon a mérkőzésen. Fontos, hogy mindenki időben érkezzen meg a stadionhoz, és célszerű közösségi közlekedést igénybe venni az aréna megközelítésére, mert a kapunyitást követően (legkésőbb 18.00 órától) közlekedési zárások lesznek érvényben a Puskás Aréna környékén – írja honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A BKK sűríti a járatait a Puskás Aréna környékén, és ahol szükséges, a megállókban segíti a biztonságos fel- és leszállást (M2, M4-es metró, 1-es villamos). Mindenkinek javasolják, vegyék igénybe az említett járatokat!

A Szövetség ezen felül kéri a szurkolókat, mindenki érkezzen időben és figyelje a jegyén a beléptetés kapucsoportjait. Emlékeztetnek, a kapunyitás időpontja 17:45.

A4-esnél nagyobb méretű táska bevitele ezúttal is tilos lesz.

A szokásos Szurkolói falu a Toronyépület (múzeum) előtti területen, az aréna keleti oldalán található majd, ahol volt válogatott játékosokkal is találkozhatnak az időben érkezők.

Zsidó kiállítás az alkalomból

Mi is lehetne egy magyar – német válogatott meccsen jobb kiállítási téma, mint a magyarországi zsidók és Izrael kapcsolata?

Buranits Ildikó, az MTK Budapest alelnökéneke beszédet mond a megnyitón – fotó: mtk.hu

Game Changers címmel egy sporttörténeti kiállítás nyílik a Puskás Aréna parkjában, a stadion 9-es kapujánál.

A 20 tablóból álló tárlat a magyarországi zsidóság és Izrael Állam közötti sporttörténelmi kapcsolatokat mutatja be olyan sportolókkal, mint például Keleti Ágnes, Guttmann Béla és Ralph Klein, akik megváltoztatták a magyar és az izraeli sportot.

A hiánypótló kiállítás – fotó: Nemzeti Sport

Akit ez önmagában nem nyűgözött le, az bankkártyával vásárolhat egy 500 forint értékű színes, magazin jellegű kiadványt. Ez egyébként nagyon jó vásár, hiszen ennyiért már egy kiló kenyeret sem kap az ember. Ráadásul a stadionban ezúttal is repohár rendszer működik, a korábbi vásárlásokból szerzett tokenek természetesen felhasználhatók.

A XIII-as ezúttal is vendégszektor, oda az mehet, aki a németeknek szurkol. A vidékieknek a szervezők a Hungexpo környékét, valamint az Asztalos Sándor utcai parkolást javasolják. Itt korlátozott mennyiségben buszok is parkolhatnak. A mérkőzés után természetesen taxizásra is lehetőség nyílik, ám ezt érdemes elkerülni, ugyanis hatalmas forgalom várható.

Szurkolni csak úgy szabad, hogy ne bántsunk meg senkit

Lassan már a szurkolás is csak igazi, “modern” és “progresszív” szellemiségben történhet, vagyis úgy, hogy véletlenül se bántsuk meg az ellenfél egyetlen játékosát se.

Mindenkit kérünk a sportszerű szurkolásra, a magyar válogatott buzdítására! A korábbi felfüggesztett zártkapus büntetés miatt bármiféle kirekesztő magatartás, a huhogás, cigányozás, pfujolás, kifütyülés és egyéb sportszerűtlen megnyilvánulás további súlyos büntetéseket vonhat maga után!

– figyelmeztet az MLSZ.

Kiemelt képünkön Buranits Ildikó, az MTK Budapest alelnöke és Kubatov Gábor – fotó: Földi Imre

További híreink

Kampányüzemmódba kerültek az oligarchák is

Faragó Dániel

Győzött a “progresszió”: már “transzneműek” is képviselik magukat a törvényhozásban

Irányi Dániel

Trump országos szükségállapotot hirdetett az Egyesült Államokban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben