14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

15 ezer édesvízi teknőst találtak Kínába címzett ládákba csomagolva

A mexikói hatóságok lefoglaltak egy 158 faládából álló, Kínába szánt szállítmányt, amely mintegy 15 ezer édesvízi teknőst tartalmazott, köztük veszélyeztetett fajok példányait.

A környezetvédelmi ügyészség hivatalának keddi közlése szerint a faládákra egy Mexikóváros külterületén lévő teherfuvarozási létesítményben bukkantak rá.

A ládákban egyebek között fehérszájú iszapteknősök, nagy keresztmellű teknősök, nagyfejű iszapteknősök és vörösfülű ékszerteknősök voltak. Az állatok azonban nem voltak megfelelően megjelölve, és a szállítmány dokumentumai sem tükrözték, hogy a Kínába szánt küldemény milyen fajta teknősöket tartalmaz.

A különféle vadon élő állatok kereskedelme az új koronavírushoz hasonló, emberre is veszélyes betegségek elterjedésének egyik lehetséges forrásaként merült fel az utóbbi időben.

Forrás: MTI, Fotó: MTI/Balázs Attila

További híreink

Több ezer köbméter hulladék torlódott fel a visegrádi erőmű gátjánál

Irányi Dániel

Magyarország megvétózta az Unió Kínát bíráló nyilatkozatát

Irányi Dániel

Éjféltől kijárási tilalom lép életbe Szlovéniában

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben