2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Görögország: botokkal estek egymásnak, majd autósokra támadtak a migránsok

Két, főként afgánokból álló csoport csapott össze a hírhedt Moria menekülttáborban, Leszbosz szigetén, majd együttes erővel a helyiekre támadtak.

Az összecsapás az után alakult ki, hogy azonosítottak 20 koronavírussal fertőzött bevándorlót, ezért a menekülttábort karantén alá vonták. A feldühödött migránsok fittyet hányva a szabályozásokra, elhagyták a tábor területét, majd egy görög férfi farmján botokkal estek egymásnak. Mikor megunták, hogy csak egymást püfölhetik, köveket gyűjtöttek, és az arra elhaladó görög autósokat kezdték dobálni.

Jelenleg 50 ezer bevándorló és menedékkérő tartózkodik Leszbosz szigetén, ebből 20 ezer a Moria nevet viselő menekülttáborban lett elszállásolva. A feszültség már a kínai koronavírus megjelenése előtt is tapintható volt, azóta azonban a helyzet egyre kiélezettebbé válik. Az elmúlt pár hónapban rendszeressé váltak a gyújtogatások és lázongások, a migránsok már nem csak egymásra, de a helyiekre is veszélyt jelentenek.

Leszbosz korábban virágzó turistaparadicsomnak számított, a bűnözés pedig majdhogynem ismeretlen fogalom volt. A tömeges bevándorlás miatt azonban minden megváltozott. A turisták inkább elkerülik a görög szigeteket, ami több ezer itt élő ember megélhetését sodorja veszélybe. Az utcák többé nem biztonságosak, a bűnözés soha nem látott méreteket öltött. Így talán nem túlzás azt mondani, hogy a migráció teljesen tönkretette a helyiek életét és a sziget gazdaságát.

Görögország hiába kért segítséget az Európai Uniótól, az európai belügyi biztos, Ylva Johansson szűkszavúan annyit felelt:

“Szerintem megoldják.”

(greekcitytimes.com nyomán)

További híreink

Nehézkes kormányalakítás Izraelben

Kemény János

Szerbia csütörtöktől teljesen lezárja határait

Dunai Tibor

Megkezdődött az 52-es parcella felújítása a Fiumei Úti Sírkertben

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben