9.2 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltKultúra

“30 éves morális adósságot törlesztettünk” – a parlamentben állított Horthy-szobrot a Mi Hazánk (videó)

Jelentős médiaérdeklődés mellett emlékezett meg a Hazatérés Napjáról a Mi Hazánk parlamenti frakciója. A párt sajtóosztálya már korábban jelezte, hogy az emléknapon szobrot állít a jelentős revíziós sikereket felmutató Horthy Miklós kormányzó tiszteletére. 

Kövér László ugyan adminisztratív eszközökkel (a sajtó kitiltásával) igyekezett ellehetetleníteni Horthy emlékezetét így a sajtótájékoztatóra nem a Szent Korona közelében, hanem egy félemeleti teremben került sor.

Horthy Miklós szerepéről még a történészek is vitatkoznak. Teljes joggal, hiszen a kormányzót lehet kritizálni balról és jobbról is, de az elmúlt 30 évet figyelembe véve tevékenysége egyértelműen szoborért kiált – fogalmazott a sajtónak Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke. Novák hozzátette: a Trianonban történt trauma és a gazdasági összeomlás ellenére Horthy képes volt mind demográfiai, mind gazdasági értelemben növekvő pályára állítani Magyarországot.

Csák Attila művének leleplezésére Dúró Dóra irodájában került sor a Horthy Miklós Társaság (Zetényi Csukás Ferenc) és Kovács Attila református lelkipásztor jelenlétében.

Az országgyűlés alelnöke azt az abszurditást hangsúlyozta, hogy miközben Horthy neve még mindig szitokszó, bizonyos körök azt is képesek voltak elérni, hogy a tömeggyilkos Nelson Mandeláról közteret nevezzenek el. Az is felháborító, hogy a legnagyobb költségvetésű történelmi magyar film elkészítését arra a Lót Balázsra bízta a NER, aki vállaltan az egyik élharcosa az LMBTQ-lobbinak – tette hozzá Dúró Dóra.

Számunkra Horthy Miklós nemzetféltő és országgyarapító politikája örök példa. Különös hálával vagyunk azon civilszervezetek iránt, akik az elmúlt időben őrizték a lángot és akkor is hirdették a kormányzó által ránk hagyott értékeket, amikor a parlamenti politikusok jelentős része elárulta azt – utalt Toroczkai László a mögöttünk hagyott ciklusra.

A Mi Hazánk frakcióvezetője kiemelte, hogy jelenleg ugyanazok a körök fenyegetik Magyarország társadalmi és gazdasági szuverenitását, akik ellen Horthy Miklós is küzdött. Nekünk ugyanazt a munkát kell vállalnunk és a beletörődés helyett meg kell teremtenünk az élhető, büszke, független Magyarország alapjait – emlékeztetett a hazafiak küldetésére a pártelnök.

 

 

További híreink

Budapesti dílert fogott a rendőrség

Irányi Dániel

Vágó István a nyugdíjasok halálával viccelődik

Dunai Tibor

Közel 55% a feldolgozottság – A Mi Hazánk 6% fölött, Fidesz-kormány alakulhat, vereségre áll a baloldal

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben