16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Belföld

32 illegális migráns igyekezett átkúszni Csongrád-Csanád megyén keresztül

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 32 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 25 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták – írja a police.hu.

A járőrök 2020. szeptember 19-én 0 óra és 24 óra között hat esetben, összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, afgán és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hét migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

(Forrás: police.hu – Fotó: illusztráció)

További híreink

Elkezdték vizsgálni a koronavírus miatt a karanténba került magyar diákokat

Irányi Dániel

Schiffer András biztosan nem szavaz az ellenzékre

Dunai Tibor

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen