24.1 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Nem versenyez többé Fekete László

Fekete László Youtube-csatornáján jelentette be: nem sportol többé versenyszerűen.

Jól nézzék meg ezt az emelést, mert életem utolsó emelése lesz

– így búcsúzott el követőitől az erőemelő.

Fekete László elárulta, év elején kezdett el készülni a megígért “felhúzásokra”, ám ezen felkészülési időszak során kiújuló térdproblémájával orvoshoz kellett fordulnia, ahol igen rossz híreket kapott. A doktor megtiltotta neki a további erőemelést, ha mégis folytatná, valószínűsíthető a protézis. A videóban Fekete László rámutatott az élet különös humorára, hiszen ezt a sérülését nem az általa 30 éve űzött sport közben szerezte:

Megijesztett, mert tudtam, hogy ezt a sportot büntetlenül nem lehet elvinni 30 éven keresztül. Érdekesség, hogy nem is ettől a sporttól kaptam ezt a nyavalyát, hanem a kézilabdától. Anno egy meccsen balátlövőként ugrottam fel lőni, kitámasztottak, hanyatt estem, a lábam pedig magam alá fordult – porc- és szalagsérülés lett a vége. Eddigi sportpályafutásom alatt nem kellett ezzel foglalkoznom, de az elmúlt 30 évben megemelt súlyok mennyisége elkoptatta.

Az idén 62 éves Fekete László 1988 és 1997 között birtokolta a megtisztelő “Magyarország legerősebb embere” címet. E mellett számos nemzetközi versenyen is sikereket ért el, majd megalapította a Natúr Erős Emberek Szövetségét, és maga is számos nemzetközi verseny szervezőjévé vált. Szerepelt a 2004-es Magyar Vándor című filmben, 2002-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. Fiai, László, Richárd és Miklós apjuk nyomdokaiba léptek. Ők is erőemelők.

Novák Előd: Fekete László a Nemzet Sportolója kell legyen előbb-utóbb!

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke Facebook-oldalán tisztelgett Fekete László munkássága előtt. Mint írta:

Ő a tiszta erőt képviseli (az egészséget és a tisztességet is szem előtt tartva) a Natúr Erős Emberek Szövetsége alapítójaként ezután is, miközben az olimpiai súlyemelés doppingbotrányokba fullad. Magyarország örökös Toldi Miklósa a kishitűséggel szemben megmutatta, hogy kitartása milyen kimagasló eredményekre képes a Világ Legerősebb Embere versenyein, illetve Európa Legerősebb Embere is lett, és három fiával kiérdemelte a Világ Legerősebb Családja címet is. Idén augusztus 20-án a Mi Hazánk Mozgalom családi napján tartottak nagysikerű erőművészeti bemutatót, mely 1:12-től látható:

Fotó: Youtube

További híreink

Beterítette a hó Magyarország egy részét

Szabó Norbert

Fertőtlenítőszer hamisítókat fogtak el a rendőrök

Dunai Tibor

Koronavírus – Többhetes rekordot döntött a fertőzöttek száma Ausztriában

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben