13.8 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

80 ezer eurót különítenek el Toszkánában nemátalakító műtétekre

Toszkána regionális tanácsa március 23-i regionális ülésén egyhangúan megszavazta a nemátalakító műtétek további finanszírozását, 80 000 euróval támogatva az orvosi ágazatot a 2020-as évben.

Toszkána regionális tanácsa szerint az Olaszországban tomboló koronavírus idején az egyik legégetőbb probléma biztosítani az úgynevezett “transzneműek” számára a nemváltás lehetőségét, ezért egyöntetűen elfogadták a nemátalakító műtétek további finanszírozásáról szóló javaslatot.

Az “USL Toscana Nord Oves társaság” nevű egészségügyi szervezetnek nemátalakító műtétek elvégzésére a regionális költségvetésből közel 80 ezer eurót (megközelítőleg 30 millió forintot) különítenek el. A szervezet 13 kórházat tart fent Toszkánában, 13 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és egymillió kétszázezer állampolgár egészségügyi ellátásáért felelős.

A március 23-i döntés alapján az összeget két részletben folyósítják. Az összeg 80 százalékát a projekt megkezdésekor, a fennmaradó 20 százalékot pedig utólag, miután az USL Toscana Nord Oves analitikus zárójelentést ír a felmerült költségekről és elvégzett műtétekről.

(vasárnap.hu nyomán)

További híreink

A megítélt kártérítésből egy fillért sem kapott meg Maria Cozma családja

Irányi Dániel

Nyolcker- eszméletlenségig rúgdosta áldozatát a 20 éves “fiatal”

Faragó Dániel

Salvini: a jobbközép kormányzó pozícióba kerül Mario Draghi miniszterelnökségével

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen