35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

A demokraták kiadták az első “X-gender” útlevelet

Az amerikai külügyminisztérium kibocsátotta az első, “X-gender jelzésű” útlevelet a genderbefogadó politika megvalósítása keretében – közölte szerdán a tárca a CNN amerikai hírtelevízió beszámolója szerint.

A tárca júniusban jelentette be, hogy “korszerűsíti” eljárásait, és ennek következtében a kérelmezők maguk választhatják ki a feltüntetendő nemüket, és nem lesz többé szükség orvosi igazolásra, amennyiben a kérelmező által megjelölt nem nem egyezik meg a más, hivatalos személyazonosító okmányokon szereplő biológiai nemmel.

Ned Price amerikai külügyi szóvivő szerdán közleményt adott ki, amelyben tudatta: az “X-gender jelzést” azoknak a “‘nembináris nemű”, “interszexuális” vagy a “hagyományos gender-normarendszert” el nem fogadó személyeknek hozták létre, akik útlevelet vagy a külföldön születést igazoló konzuli jelentést kérelmeznek.

A szóvivő hangsúlyozta: a tárca elkötelezett minden ember – köztük az LGBTQI-személyek – szabadsága, méltósága és egyenlősége iránt.

Price szerint az új jelzést az útlevelet rutinszerűen kérelmezők 2022 elejétől használhatják, azután, hogy a tárca véglegesíti a rendszert és frissíti a nyomtatványokat.

Az “interszexuális tudatosság napját” elismerő hétfői közleményében a külügyminisztérium úgy fogalmazott: az amerikai politika célja, hogy “véget vessenek a gender, a szexuális orientáció, a genderidentitás vagy -kifejezés és a nemi jellegek miatti erőszaknak és hátrányos megkülönböztetésnek”.
Az útlevelek kibocsátására vonatkozó, genderbefogadónak nevezett politikával az Egyesült Államok csatlakozik az olyan országok sorához, mint például Kanada, Ausztrália és Új-Zéland.

MTI – Kiemelt kép forrása: McDowell News

További híreink

Személyes adatokkal való visszaélés miatt feljelentik Pikó Andrást

Dunai Tibor

Nem hajlanó beoltatni magát Djokovics- eltilthatják a szezon első versenyétől

Faragó Dániel

Állatkínzás és életveszély: kocsiplatón szállítottak lovakat és libákat (videóval)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben