8.8 C
Budapest
2021. március 8., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

A Facebook törölte a hadsereg információs oldalát

A Facebook vasárnap törölte a Mianmart irányító hadsereg információs Facebook-oldalát, arra hivatkozva, hogy a közösségimédia-platform szabályzata tiltja az erőszak szítását.
      

A Tatmadaw True News Information Team (“A mianmari hadsereg valós híreket közlő tájékoztató csapata”) nevű Facebook-oldal visszatérően megsértette az erőszak szítását tiltó szabályokat – közölte a Facebook.

Előző nap két ember életét vesztette a délkelet-ázsiai ország második legnépesebb városában, Mandalayban, miután a rendőrök éles lőszerrel belelőttek a február 1-i, katonai hatalomátvétel ellen tiltakozó tömegbe.

A Facebookot az elmúlt időszakban keményen bírálták, amiért nem tesz eleget azért, hogy visszaszorítsa a gyűlöletbeszédet a felületein.

Mianmarban a hadsereg február 1-jén arra hivatkozva, hogy szabálytalanságok történtek a novemberi választásokon, megakadályozta, hogy a szabadon választott parlament megtartsa alakuló ülését, és őrizetbe vette Aung Szan Szú Kjit. A politikus 2015-ben 25 évnyi erőszakmentes szembenállás után fölényes győzelmet ért el a választásokon, amellyel vége szakadt az öt évtizedes katonai uralomnak a volt Burmában, írja az MTI.

A hadsereg azóta is komoly befolyással rendelkezett a mianmari politikában.

Vasárnap – az előző napi rendőri erőszakkal dacolva – ismét több ezren vonultak utcára Mianmar számos városában, hogy tiltakozzanak a katonai puccs ellen.

További híreink

Franciaországi “fiatalok” kerültek “idegállapotba”

Kemény János

Elfogták az Iszlám Állam egyik vezetőjét Afganisztánban

Kiss Albert

Katasztrófahelyzetet hirdetnek az ausztráliai Victoria államban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben