3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKörnyezetvédelem

A Felvidék természeti kincseit a legszebbek közé választotta egy brit portál

A Saveoneenergy.com portál szerint a felvidéki nemzeti parkok a harmadik legszebbek Európában, a legszebb közülük pedig a Murányi-fennsík Nemzeti Park. 

A Szlovák Erdészkamara szóvivője, Dávid Hančinský szerint a Murányi-fennsíkon dolgozó erdészek munkájából látható, hogy Szlovákiában a nemzeti parkokban is tudnak vigyázni a természetre. Elmondása szerint az ott dolgozók ügyelnek arra, hogy az erdők zöldek maradjanak, és minden funkciójukat ellássák – írja a Felvidék.ma.

A fa amellett, hogy megújuló nyersanyag, rengeteg szén-dioxidot köt le, vizet is tárol, gyümölcsöket terem, ráadásul pihenőhelyet is biztosít az erdei állatok számára

– tette hozzá Hančinský.

Az erdészek az erdők mellett a lovak legeltetésére szolgáló rétekkel is törődnek. A Murányi-fennsíkon zajlik a murányi fajtának nevezett, noriker lovakkal vérfrissített lóállomány tenyésztése, amit a Lesy SR állami szervezet biztosít. A szóvivő szerint ez a terület egyik sajátossága, amit a helyiek és az erdészek karöltve hoztak létre a múltban.

(Fotó: A Murányi-fennsík/TASR)

További híreink

4500 orvos tervezi felmondását az új egészségügyi törvény miatt

Irányi Dániel

Tizenhárom éves “fiatal” rabolt Budapesten

Irányi Dániel

Horthy freskó Kecskeméten: a Fidesz megérti “zsidó testvéreinek fájdalmát”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben