22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A főpolgármester-helyettes szerint leállhat a 2-es metró

Tüttő Kata a járványügyi helyzetre hivatkozva arról beszélt, a közösségi közlekedés, a hulladékszállítás és a takarítás is leállhat a fővárosban.

Annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót – mondta Tüttő Kata az ATV-ben.  A főpolgármester-helyettes szerint a hulladékszállítás és a takarítás is veszélyben van.

Mint fogalmazott: az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, metróforgalom-irányításban, villamosvezetők, buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog már járni a metró.

– Ha kidőlnek azok az emberek, akik a metrót irányítják, nem tudjuk őket pótolni máshogy. Konkrétan ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót  – fogalmazott. Hozzátette, ebben az esetben busszal kellene pótolni a metrót, viszont a buszvezetők között is sok a fertőzött.

A főpolgármester-helyettes állítása szerint folyamatosan kérték és jelezték, hogy a közszolgálatot biztosítók kapjanak védőoltást. – A Fővárosi Önkormányzat azt is felajánlotta, hogy megszervezik az oltást. Jelezték, hogy a cégeik, a csatornázási művek, a FKF, a BKV képes arra, hogy beoltsa a dolgozóit. Tüttő azt is elárulta: a betegek száma miatt az FKF-nél be kellett zárniuk egy telephelyet. – Veszélyben van a hulladékszállítás, a takarítás és a közösségi közlekedés– jelentette ki.

További híreink

Bélyegen Frakk, a macskák réme

Varga Lilla

Belgium nőket és gyerekeket fogad vissza a szíriai dzsihadista börtöntáborból

Irányi Dániel

Online aláírásgyűjtésbe kezd a lezárások ellen a Mi Hazánk

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen