19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
KiemeltVélemény

A hálózat bemutatja: A „jó” (Dobrev) Klára

Vigyázz! Száz éves a bolsevik rutin…

Senki nem mondta, hogy Dobrev (bolgár nyelven: „jó”) 2022-ben készül a miniszterelnökségre. De több, mint félő, hogy egyszer választással, vagy anélkül miniszterelnök lesz a jó pénzügyjogász asszony. A napokban a YouTube influencerek meleg kanapéján volt a vendég Gyurcsány Ferenc hitvese, Dobrev Klára.

Végig nézvén a beszélgetést Dobrevvel nem az volt a benyomásom, hogy egy olyan ember nyilatkozik, aki előválasztásra készülő miniszterelnök-jelölt-jelölt. Nem olyan volt, mint aki most miniszterelnök-jelölt. Olyan volt, mint aki miniszterelnök lesz.

A bolsevik álarcos politikai kommunikáció iskolapéldája volt Dobrev a kanapén, kacagó, impulzív, dinamikus, határozott, ugyanakkor belsőséges, meghitt és őszinte hatású beszélgetésbe öltöztetett önkirakatolása. Lenyűgöző gátlástalansággal (elvégre a magyar kommunista klán két elszámoltatást is megúszott, 1990-ben és 2010-ben egyaránt) utalt arra, hogy apja nem volt ügynök, bár „mókamesterként” szívesen eljátszotta volna azt, nagypapájáról, Apró Antalról pedig annyit állított, hogy bár nem tudta vele megbeszélni, de épp miatta gyűlölte meg a diktatúrát. A kommunista diktatúra nagy örökös asszonya felmenőiről még kedves közvetlenséggel azt is jelezte: anyukájával (korábbi bankigazgató, illetve a Medgyessy-kormány belső embere) jóban van…

A saját családjáról az elit, utazó-menedzser családfő nyilatkozott. A családot nem annyira a nemi szerepek szerint, annál inkább munkamegosztásnak fogja fel, nyilatkozott a főnökasszony-anya. Most már legalább mindenki számára biztos lehet: a Gyurcsány-párosban, kettejük közül nemcsak otthon, de Klári a főnök. Kiderült, mivel telnek az otthon töltött esték, miután eltelt az akár „Excel táblában vezetett” nap: Feri főz, Klári meg oszt. Ferit is, a gyerekeket is. (Nos, igen: Feri meg inkább iszik…)

A meleg hangulatú, kedélyes beszélgetésben elkerülhetetlen volt az őszödi beszéd felmerülése. Kiapadhatatlan és hamisítatlan bolsevik relativizálással mindjárt megtudtuk az alábbiakat. Ferivel, aki persze mélyszegénységből származott éppen Őszödön ismerkedtek meg, tehát neki Őszöd mást jelent. A riporter válaszul behízelgő simulékonysággal titulálta a 2006-os hazugságbeszédet „második eseménynek”. Ez előre vetítette a továbbiakat is…

Megtudtuk ugyanis az őszödi beszédről, hogy ez az, amire a „jó” Dobrev (ad abszurdum!) „mérhetetlenül büszke” …! A 2006-os őszi „zavargásokra” az interjúvoló ekképp utalt: „lángokban álló főváros”, amire Dobrev kontrázott:

„több rendőr sérült meg, mint tüntető”.

Kérdezője pedig feltette a legfontosabb, természetesen a nagy többséget a 2006-os eseményekkel kapcsolatosan a legjobban foglalkoztató kérdést: Vajon hogyan élte meg az édesanya azt, amikor az illetékesek „pici golyóálló mellényt” adtak a gyermekeire? Ezek után Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde kapcsán, hosszú perceken át arról folyt a diskurzus Dobrevvel, hogy milyen volt a gyermekeit veszélyben tudni (Dobrev „hányással” reagált…)

Maga a házigazda is soknak érezhette ezt, és feltette a valódi kérdést is: És akin nem volt mellény – firtatva, a szeme világát vesztett tüntető kapcsán Gyurcsány felelősségét. A válaszban pedig „jó” Dobrev, pedig ki hinné, „autógyújtogatókról” és komoly rendőri „felkészületlenségről” értekezett mindezt azzal tetézve, hogy ők bezzeg utána megreformálták, és lám, milyen jól ezek nyomán a szerveket…

A 2010-es bukásra utalva, arra a kérdésre, hogy a gyurcsányi éra mennyiben okozta az utána jövő kétharmados időszakot, azt válaszolta, hogy „sokak szerint” Obama miatt jött Trump. Értjük, ugye? Gyurcsány lenne Obama, csak azért, mert ők Trumphoz hasonlítják Orbánt…  Az „aktív miniszterelnök feleség”, aki egyébiránt európai értelemben Angela Merkelhez hasonlította önmagát referenciaként a következőkkel sem átallott dicsekedni: 2002-2003—ban az országot járta és benne a polgármestereket, azt tanítva, „hogyan kell az uniós pénzeket elkölteni”. Mind megtanulták, most már azt is tudjuk, kinek köszönhetően.

Ami a félelmetes a bolsevik hálózat mai tovább élésében, hogy ilyen aktorai vannak, mint ez a „jó” Dobrev Klára. A többgenerációs elnyomó kommunista elit jelöltje sokkal inkább ő, a szappanos hüllőhal, mint Karácsony Gergely, a suta gereblye, a – elnézést – balfasz. De senki nem mondta rajtuk kívül, hogy a Demokratikus Koalíció, vagy Gyurcsány összefogása 2022-ben kívánja a „jó” jelöltet hatalomba juttatni. Bár a „jó” Dobrev először mondta ki a jelölttársak közül: „Én le tudom győzni Orbánt”.

Ugyanakkor azt is a Mi Hazánk elnökéről: „Isten ments!” …

Én meg erre csak annyit mondok: „Hát akkor adja Isten…!”

 

Jónás Levente

További híreink

Így (f)osztogat a szivárványkoalíció a DK fővárosában

Faragó Dániel

COVID-19: AZ EU CSERNOBILJA?

Joó György

Éjféltől kijárási tilalom lép életbe Szlovéniában

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben