21.4 C
Budapest
2022. május 24., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt

A hazatérés napjával válaszolna a Mi Hazánk a románok Trianon-emléknapjára

A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezi az országgyűlésben, hogy nyilvánítsák piros betűs, hivatalos ünnepnappá augusztus 30-át, a második bécsi döntés napját – jelentette ki Toroczkai László, a párt elnöke.

Ezt a dátumot a hazatérés napja megnevezéssel illette, mely a Mi Hazánk erdélyi vezetőjétől, Komlódi Lóránttól ered, amely nem csupán Észak-Erdély visszatértéről kíván megemlékezni, hanem valamennyi egykor elszakított majd visszatért területről.

– Ez is egy szimbolikus gesztus,  amellyel szeretnék a nemzet összetartozását jelképezni, és abbeli hitüket, reményüket kifejezni, hogy nem kőbe vésett és nem megváltoztathatatlan a trianoni békediktátum – emelte ki Toroczkai.

Mindezen túlmenően pedig – fogalmazott –

a hazatérés napja méltó válasz lehetne arra a gyalázatra, amelyet a román parlament tett a minap, miszerint ünnepnappá emelték a trianoni békediktátum napját.

Kérdésünkre elmondta, mit gondol az Európai Unió Bíróságának döntéséről, minek értelmében meg kell szüntetni a tranzitzónákat. Kijelentette, Magyarország kormánya nem hódolhat be az EU nemzetellenes és kozmopolita erőinek, akik fel akarják számolni az európai nemzeteknek.

A Mi Hazánk szerint ezt az ítéletet nem lehet elfogadni, ezért Toroczkai felszólította a kormányt, hogy fejezze be a végrehajtását.

Megjegyezte, a Helsinki Bizottság kifejezte örömét amiatt, hogy több száz migránst a határról már Magyarország belső területeire szállítottak, részben vagy teljesen nyitott táborokba.

– Különösen veszélyesnek tartják az ítélet azon részét, hogy nem lehet arra hivatkozni, hogy biztonságos tranzitországokon keresztül érkeznek hozzánk a migránsok,

ami azt jelenti, innentől kezdve mindenkit be kell fogadnunk Közép-Afrikától Dél-Ázsiáig, ami nagyon gyors nemzethalálhoz vezetne, ha ezt az ítéletet így végrehajtaná a magyar kormány

– mutatott rá.

– Bős-Nagymarosi ügyében 1997-ben a Házai Nemzetközi Bíróság hozott egy Szlovákiát elmarasztaló ítéletet, hogy nem terelhetik el a Dunát, ennek ellenére ezt a mai napig megteszik, van tehát precedens arra, hogy figyelmen kívül lehet hagyni egy ilyen ítéletet – zárta gondolatait.

További híreink

A Mi Hazánk saját sikerének is tekinti az esztergomi erőszakoló gyors elítélését

Kemény János

Becsomagolta, majd a szemétbe rejtette újszülött kisbabáját egy szörnyeteg

Kiss Albert

Kétféle vakcina érkezik kedden Magyarországra

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen