14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

A holland hatóságok ellenzik a lakosság “pedofilvadászatát”

Hollandia rendőrfőkapitánya arra szólította fel az ország lakosságát, hagyják abba a pedofilok szervezett és módszeres levadászását. Ezt azt követően jelentette be, hogy pedofilvadászok egy csoportja összevert egy 73 éves homoszexuális tanárt – írja a BBC.  

A 73 éves nyugdíjazott tanárt egy homoszexuálisok számára létrehozott online chat-szobában környékezték meg. Az egyik fiú beszélgetésbe elegyedett vele, a férfi tudtára adta, hogy ő még kiskorú, de az ennek ellenére is találkozni akart vele.

A nyugdíjas férfi szándékai világosan voltak, mikor elment a találkozó helyszínére, ahol – legnagyobb csalódására – senki sem várta. Legalábbis látszólag. Mikor a férfi hazafelé indult, egy csapat fiatal eredt a nyomába, akik hazáig követték, majd a háza előtt összeverték az öreg pedofilt.

A férfit kórházba szállították, ahol később belehalt sérüléseibe. Ez a támadás volt a júliusban induló “pedofilvadász” akciósorozat 250. esete. Ezt követően Oscar Dros felszólította a lakosságot, fejezzék be a pedofilvadászatot.

A rendőrfőkapitány attól tart, a közeljövőben még több pedofilt vernek majd halálra.

A fiatalok a módszert feltehetőleg az oroszoktól leshették el. Néhány éve több olyan esetről is lehetett hallani Oroszországból, ahol hasonló módszerekkel csaltak lépre pedofilokat, akiket először alaposan elvertek, majd kihívták rájuk a rendőrséget. A rendőrök pedig kimentek és begyűjtötték a pedofilt. Bizonyos esetekben hasonlóan jártak el a drogdílerekkel is. Sajnos a legtöbb ilyen videó már eltávolításra került Youtube-ról, mert “sértette a közösségi irányelveket”.

A holland rendőrség azonban nem ilyen “együttműködő”. Ők a pedofilok védelmére keltek, és az elkövetők közül többeket letartóztattak, jó részük 18 év alatti.

Arnhem polgármestere, Ahmed Marcouch is elítélte a támadást. A fiatalok tettét “szörnyű bűncselekménynek” nevezte, ami “felzaklatta a közösséget”.

Az elmúlt fél évben nagyon elszaporodtak az önjelölt pedofilvadász csoportok Hollandiában, több olyan eset is történt, amikor feltételezett pedofilokat fenyegettek, bántalmaztak, de olyan is volt, hogy valakinek az autóját próbálták leszorítani az útról.

Azért tesszük ezt, hogy megvédjük a gyermekeket

– mondta az egyik vádlott. Hozzátette:

Ha belépsz egy ilyen chat-szobába, hat-hét ember akar találkozni veled, annak ellenére, hogy tudják, kiskorú vagy. Ez nem helyes.

Kiemelt képünkön Arnhem polgármestere, Ahmed Marcouch – Forrás: indebuurt

További híreink

Boldogkői a mérlegen

Faragó Dániel

Kifogással élnek a republikánus szenátorok Biden győzelme ellen

Gabay Dorka

Anglia kormányzati tanácsadója három maszk viselését javasolja

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben