16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Már a “holokauszttagadást” is bünteti a Facebook

A közösségi oldal 12 nyelven, köztük arabul, oroszul és németül is elérhetővé teszi a holokausztról szóló oktatási anyagokat- írja a zsido.com.

A Facebookon 2021 januárjától kezdve már lehetett angolul információkat keresni a holokausztról, igaz ekkor még a kíváncsi szemek az AboutHolocaust.org weboldalra lettek irányítva, ahol “hiánypótló információkkal” gazdagodhattak.

A honlap a Zsidó Világkongresszus és az UNESCO, az ENSZ kulturális szervezetének közös projektje.

“Alapvető fontosságú, hogy az emberek világszerte hozzáférjenek a holokausztról szóló, tényszerű és pontos információkhoz”

– mondta Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója.

“A félretájékoztatás globális térnyerése miatt a közösségi platformoknak szerepet kell játszaniuk a hamis narratívák és a gyűlölet elleni küzdelemben, a felhasználókat a megbízható információforrásokhoz kell irányítaniuk.”

– hangsúlyozta a főigazgató.

A Facebook eddig véleményként kezelte a holokausztról szóló kutatásokat, bejegyzéseket, de tavaly bejelentette, hogy tiltani fogja a holokauszttagadást a felületén.

További híreink

Melyik szülő szeretné, ha gyermekét kitennék a genderlobbinak?

Dunai Tibor

Horthy Miklós vadászatárol került elő egy filmfelvétel

Dunai Tibor

Tizenhét év börtönt kapott egy nagymama az Egyesült Államokban, mert unokáját a forró kocsiban hagyta

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen