5.3 C
Budapest
2022. november 28., hétfő
Magyar Jelen
Kultúra

A homoszexuális lobbi nem elégedett a Star Warssal

Mint azt már megszokhattuk, a liberálisoknak ha a kezed nyújtod, a karod kell. A Star Wars esetében sem történt ez másképp, ahol hiába engedtek az LGBT fedőnevű véleményterrorsiták lobbisták nyomásának, azok valahogy mégsem elégedettek.

„2 másodpercnyi LMBTQ láthatóság fért bele a Star Wars záró részébe” – panaszkodik a Humenonline elnevezésű homoszexuális propagandaoldal magyarországi kirendeltsége.

Az LGBT „közösség” régóta gyakorol nyomást a kulturális térre. Befolyásuk mára oly mértékűre nőtt, hogy Hollywood döntéshozói nem adhatják áldásukat egyetlen alkotásra sem, ha abban nem kap helyet a „közösség” valamelyik betűjének reprezentációja.

Számukra a szexualitás annyira központi részét képezi identitásuknak, hogy attól egy pillanatra sem tudnak elvonatkoztatni, s már egy férfias ölelésben, vagy egy kézfogásban is homoszexualitást vízionálnak, így mérgezve meg minden vászonra vitt baráti kapcsolatot. A Star Wars esetében is egy ilyen jelenet kapcsán kapott szárnyra egy „FinnPoe páros” vágya a „rajongók között” (értsd: olyan liberális twitter-harcosok, akik soha életükben nem láttak egyetlen részt se a Star Warsból, mégis úgy érzik, ők tudják mitől lesz jó a sorozat – a szerk.)

A két karakter homoszexuális kapcsolatáról gyorsan a két színész is támogatóan nyilatkozott. (Mertek volna mást mondani, és hamar munka nélkül találják magukat.) A propagandisták legnagyobb bánatára azonban a rendező személyesen cáfolta a híreket, mire az LGBT felől meg is fogalmazódott a trilógia kapcsán a legfontosabb kérdés: De ugye azért lesz homoszexuális reprezentáció a filmben? Abrams erre sejtelmes választ adott. “Ami az LMBTQ közösséget illeti, fontos számomra, hogy azok az emberek, akik elmennek megnézni a filmet, reprezentálva érezzék magukat.”

Nos, megkapták, amit akartak, hiszen a trilógia zárójelenetébe a készítőknek sikerült beleerőltetniük egy leszbikus csókjelenetet, a homoszexuálisok véleményvezérei mégsem elégedettek:

„Azonban nagyon résen kell lennie a nézőnek, ha el akarja csípni, ugyanis két másodpercnél nem több az “akció”. Az egész olyannyira jelentéktelen, hogy még Kínában is megúszta a cenzúrát.”

A megjegyzésből mintha kis keserűség tükröződne; mintha az egész akció egyetlen célja a provokáció lett volna, ám a hisztériakeltés „sajnálatos módon” elmaradt, így még Kínára se lehet mutogatni. Ezért természetesen a rendezőt terheli a felelősség, no meg a homo- és mindenfób rajongókat…

Zárógondolatként talán még annyit lehetne hozzátenni, hogy ha az LGBT „közösség” célja valóban nem a provokáció és a homoszexuális propaganda ránk erőltetése, akkor nyugaton is bevezethetnének egy, Japánban már ismert gyakorlatot. A szigetországban ha egy film vagy sorozat (nem paródia vagy szatíra szintű) homoszexualitást tartalmaz, a műfajok (akció, dráma, stb.) között feltüntetik a „yaoi” (férfi homoszexualitás) vagy „yuri” (női homoszexualitás) címkéket. Ha ezt a gyakorlatot átvennék mondjuk a Netflix és társai, sok kellemetlen meglepetéstől kímélné meg azon nézőit, akik nem vevők az ilyesfélére. Persze, csak ha a cél tényleg nem a propaganda arcunkba tolása….

További híreink

Perli az iskolát a meleg fiú családja

Faragó Dániel

Több magyar szervezet is tiltakozik az uniós génmódosítási szabályok enyhítése ellen

Irányi Dániel

Az “LGBT-kérdés” miatt került szembe Franciaország és Lengyelország

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben