7.1 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrendről szóló törvényjavaslatot

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrendről szóló törvényjavaslatot – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön a kormány honlapján közzétett videóban, amelyben Dömötör Csaba minden parlamenti pártot arra kért, hogy segítse a járvány elleni védekezést.

Az államtitkár a rendkívüli jogrend bevezetését azzal indokolta: a vírus változatlanul erőteljesen terjed egész Európában, így Magyarországon is, és ahhoz, hogy az emberéleteket meg tudják menteni, gyors döntésekre van szükség.

Kiemelte: a rendkívüli jogrend a járvány első hulláma idején is bizonyította hatékonyságát, jól segített abban, hogy csillapítsák a járványt, és most is erre van szükség. Hozzátette: más uniós országok is hoztak hasonló intézkedéseket.

Dömötör Csaba megerősítette: a rendkívüli jogrend 90 napig lesz érvényes, a kormány pedig folyamatosan tájékoztatja majd a meghozott döntésekről a nyilvánosságot és az országgyűlési képviselőket.

(MTI – Fotó: kormany.hu)

További híreink

Brutális állatkínzás: nyílpuskával próbáltak megölni egy kutyát Tárnokon – A csodának köszönhető, hogy Szakáll túlélte a támadást

Irányi Dániel

Újabb magyar siker, ezúttal a brazilokat győztük le

Kemény János

Gulácsiról, új világrendről – kérdéseitekre válaszol Toroczkai László (videó)

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben