17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek

A kormány máris tárgyalja a további kötelező oltásokat, és a negyedik hullámra készül

Egyre több az elszólás arra vonatkozóan, hogy a kormány további területekre is ki akarja terjeszteni a kötelező oltást. Az elmúlt napokban több árulkodó jel is erre utalt.

Orbán Viktor bejelentette, hogy azok az egészségügyben dolgozók,

akik nem hajlandóak beoltatni magukat nem dolgozhatnak tovább.

Ennek hatására újabb felmondási hullám indult a szakképzett egészségügyi dolgozók között. Többen úgy nyilatkoztak, hogy ha nincs a kötelező oltás, akkor meg sem fordult volna a fejükben a pályaelhagyás.

“Folyamatosan vetődnek fel ötletek a kötelező oltásról más területen. Most az egészségügyben döntöttünk erről, aztán majd meglátjuk”

-ezt már Novák Katalin mondta egy sajtótájékoztatón.

Parragh László elárulta, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azt javasolja, hogy a munkaadó jogszerűen alkalmazhasson szankciókat (kirúgást) a beoltatlan munkavállalóval szemben.

A Kormányinfón kérdésre válaszolva Gulyás Gergely megerősítette, hogy ez a javaslat már a kormány előtt van. Ennek elfogadása esetén a rendészeti szervek dolgozóinak, a közösségi közlekedésben dolgozóknak és az éttermi alkalmazottaknak is kötelező lehet az oltás. 

További híreink

A Hit Gyülekezetének hívei a legszegényebbek, a Mazsihiszé a leggazdagabbak

Irányi Dániel

Katonákra támadt, ám elveszítette 17 emberét a Boko Haram dzshadista terrorszervezet Nigériában

Kiss Albert

Álszent és álságos a DK devizahitel propagandája

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen