7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

A kóser és a halal vágások betiltását kezdeményezi a Mi Hazánk

A rituális állatvágások betiltását kezdeményezi a közeljövőben a Mi Hazánk – ismertette budapesti sajtótájékoztatóján Szabadi István, a párt országgyűlési képviselője és Csott Károly, a Mi Hazánk állatvédelmi szakpolitikusa.

Szabadi István azzal érvelt: sem a kóser, sem a halal vágás előtt nem kábítják el az állatokat, amivel indokolatlanul okoznak nekik felesleges szenvedést.

Hozzátette: a közeljövőben benyújtandó kezdeményezése illeszkedik az európai szabályozáshoz és joggyakorlathoz, hiszen több államban – így Belgiumban, Dániában, Norvégiában, Svájcban, Svédországban és Szlovéniában – is érvényben van hasonló korlátozás.

Az európai bírósági gyakorlat is rendelkezik arról, hogy a rituális vágások tilalmazása nem jelenti a vallásszabadsághoz való jog megsértését – jelentette ki a képviselő.

Csott Károly, a Mi Hazánk állatvédelmi kabinetjének elnöke a azt hangsúlyozta, hogy a párt alapítása óta tesz a környezet- és az állatvédelemért, elítélik az állatkínzást és letöltendő börtönbüntetést követelnek az ezt elkövetőknek.

A haszonállatok levágása csakis méltón, kíméletesen, az állatnak a lehető legkevesebb fájdalmat és szenvedést okozva történhet – fogalmazott.

(MTI nyomán, illusztráció: szombat.org/Wolf Matthewson)

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben