16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt

A lezárások meghosszabbítása megfosztaná a német gazdaságot a növekedéstől az idén

Megsemmisítené Németország idei GDP-növekedési reményeit, ha a koronavírus-járvány miatt bevezetett lezárásokat március végéig vagy esetleg húsvétig meghosszabbítanák a Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gazdasági szakértője szerint – írja az MTI.

Uwe Burkert, az LBBW közgazdásza egy online sajtókonferencián kifejtette, hogy a zárlat meghosszabbítása “masszív gazdasági károkat” okozna Németországnak. Az első negyedévben így 7,0 százalékos GDP-csökkenés következhetne be, az egész évre vonatkozóan pedig legfeljebb a bruttó hazai termék stagnálására lehetne számítani.

Ha azonban a lezárások csak február végéig tartanak, az nem érintené a növekedési kilátásokat, 2021-ben a német bruttó hazai termék akár 3,0 százalékkal is növekedhetne.

(Fotó: trans.info)

További híreink

Kínai kommunisták miatt verekedtek a hongkongi képviselők (+videó)

Kiss Albert

Új nevet kap a bécsi Szerecsen Gyógyszertár, mivel többen kirekesztőnek tartották a korábbit

Szabó Norbert

Mi Hazánk: “A magyar külügy a kárpátaljai magyarok mellett álljon ki!”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen